Butlletí #internacionalDiba
Juliol de 2022 - #80

Novetats

Guerra d’Ucraïna: 250.000 euros per ACNUR

Imatge: ACNUR

Imatge: ACNUR

La Diputació de Barcelona ha aprovat una subvenció directa de 250.000 euros a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per ajudar a fer front a la crisi humanitària a Ucraïna davant de l’atac que pateix per part de la Federació Russa. La campanya d’ACNUR es desplega a través de l’assistència bàsica, refugis d'emergència i identificació de persones amb necessitats específiques.

La diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz, ha recordat que «l’ACNUR treballa a Ucraïna des del 1994 i té un gran coneixement del país i de les necessitats actuals de la gent que hi viu i de les persones que han hagut de marxar».

En aquest sentit, també ha afegit, «la Diputació de Barcelona ha volgut donar suport a una entitat de referència en l’ajuda humanitària com és ACNUR, que està duent a terme una tasca molt sòlida sobre el terreny a Ucraïna i els països limítrofs» i que, «des del món local, volem contribuir a vehicular la solidaritat entre els pobles en moments tan difícils».

La campanya d’ACNUR es desplega a través de tres pilars bàsics, que són la prestació d’assistència bàsica amb l’enviament i distribució d’ajuda de primera necessitat; el desplegament de refugis d’emergència i punts d’acollida; i, la identificació de persones amb necessitats específiques en àmbits com ara la protecció a la infància, serveis contra la violència de gènere, l’assistència jurídica, el suport psicosocial, l’assessorament, interpretació i representació en els procediments d’asil.

ACNUR ha desplegat aquesta campanya sobre el terreny a Ucraïna i països limítrofs receptors de refugiats com ara Polònia, Eslovàquia, Hongria, Romania i Moldàvia.

La corporació manté contacte amb la representació a Catalunya de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als refugiats (ACNUR), i amb la Delegació del Govern a Catalunya, amb l'objectiu de vehicular de manera eficient i coordinada els ajuts dirigits a les persones refugiades que escapen d'aquesta guerra.

La Diputació també manté interlocució regular amb la representació consular d'Ucraïna a Barcelona per oferir tot el seu suport, tant tècnic com econòmic, així com per canalitzar les iniciatives que sorgeixin dels municipis de la província, a fi de coordinar-les perquè s'adeqüin a les demandes fetes per les autoritats ucraïneses.

[+] ACNUR: Emergència a Ucraïna

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #80 - Juliol de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat