Butlletí #internacionalDiba
Juliol de 2022 - #80

Novetats

Nova oferta formativa Observatori

Imatge: Observatorio de Cooperación Descentralizada (Diputació de Barcelona)

Imatge: Observatorio de Cooperación Descentralizada (Diputació de Barcelona)

El 25 de juliol s’obren les inscripcions per dues noves edicions de cursos en línia de l’Observatori de Cooperació Descentralitzada: Curs «Cooperació descentralitzada» en col·laboració amb Platforma; i Curs «Localitzant els ODS: Eines per a la transformació local», impulsat per la Diputació de Barcelona i CGLU. Els cursos tindran lloc de setembre a desembre. Consulta'n el programa i inscripcions.

La nova realitat postpandèmia, conjuntament amb els reptes i desafiaments globals que imperen en l’actualitat, determinen i determinaran les polítiques de tots governs a escala mundial però molt especialment dels governs locals.

En aquest sentit, l’Agenda 2030 amb els 17 Objectius, com a marc de referència universal així com la cooperació descentralitzada reapareixen com a elements claus per assolir els canvis estructurals necessaris per aconseguir el desenvolupament sostenible òptim, però també la recuperació d’aquesta pandèmia mundial.

La Diputació de Barcelona, en el marc de l’oferta formativa de 2022 de l’Observatori de Cooperació Descentralitzada, llança noves edicions dels cursos en línia actualitzats a la situació de crisi actual. Aquestes formacions estan adreçades a potenciar el rol dels governs locals així com enfortir les seves capacitats per desenvolupar polítiques públiques locals en els àmbits de l’acció internacional dels Governs Locals i Regionals i la cooperació descentralitzada, així com donar eines per la implementació de l’Agenda 2030 en els seus territoris. 

Els cursos seran completament en línia i s’impartiran de manera simultània en diferents idiomes. A més, els costos derivats dels mateixos seran assumits per les entitats promotores, sent gratuïts pels participants, amb l’objectiu de posar aquestes capacitacions a disposició del nombre més gran de governs locals i regionals d’arreu del món.

Els Cursos són els següents:

  • Curs en línia en Cooperació descentralitzada (17a edició). Curs molt complet de l’Observatori de Cooperació Descentralitzada realitzat en col·laboració amb Platforma, s’impartirà en espanyol. Es tracta d'una especialització entre les relacions internacionals i la cooperació, estretament vinculada al desenvolupament i la governança local. Aquesta formació explica la nova realitat i els mecanismes de les relacions internacionals, tenint present que han guanyat pes les relacions d’intercanvi per sobre de les d'assistència, en un món en què es van difuminant les relacions anomenades «Nord – Sud» per unes més horitzontals i en xarxa. Més informació >
  • Localitzant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): Eines per a la transformació local (4a edició). Aquesta formació està creada i impulsada conjuntament entre la Diputació de Barcelona i Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). El curs, impartit simultàniament en anglès, francès i espanyol, pretén proporcionar la informació i les eines necessàries perquè els GLR d’arreu puguin abordar l’Agenda 2030 i localitzar els seus 17 ODS, per tal assolir un desenvolupament sostenible als seus territoris. Més informació >

Ambdues formacions es duran a terme del 26 de setembre al 19 de desembre de 2022 i la data límit per a realitzar les preinscripcions finalitzarà el proper 9 de setembre.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #80 - Juliol de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat