Butlletí #internacionalDiba
Juliol de 2022 - #80

Missió transfronterera: dones joves

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona i el Departament d’Aude faciliten a un grup de dones joves viatjar a Brussel·les per conèixer les institucions europees i fer-hi arribar les seves inquietuds: qualitat de vida, habitatge, alimentació, salut, ocupació, educació, violència de gènere, etc.

La Diputació de Barcelona treballa per apropar el projecte europeu a la ciutadania i a la resta de governs locals, i posar així de manifest l'impacte que té, en el dia a dia, l'aliança teixida entre el món local i la Unió Europea. En el marc d’aquest objectiu de sensibilització i divulgació sobre el projecte europeu, l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional, va difondre i donar a conèixer la Conferència sobre el Futur d’Europa (en endavant, CoFoE), per tal de fomentar la implicació de diferents sectors poblacionals amb activitats en diferents poblacions de la província.

La CoFoE ha estat un procés promogut per les institucions europees amb la voluntat de dinamitzar la celebració de debats i diàlegs que permetessin als ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea expressar les seves opinions sobre àmbits rellevants per a les seves vides i avançar envers el propòsit de què la ciutadania europea tingui un paper més important en la configuració de les polítiques i ambicions de la UE.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona i el Departament d'Aude (França) van organitzar el passat mes de novembre un diàleg transfronterer amb la participació de dones joves en situació de vulnerabilitat, a fi de discutir-hi el futur de la Unió. L'intercanvi es va organitzar al voltant de diverses preguntes clau com per exemple: Què ha fet Europa per aquestes joves fins ara? Com veuen el seu futur al continent europeu? Què esperen de la UE? Què creuen que no està funcionant bé?

Arran d’aquella coneixença i com a colofó de la iniciativa, ara la Diputació de Barcelona i el Departament d’Aude han impulsat una visita a Brussel·les per fer possible a aquestes dones joves conèixer la capital europea i reunir-se amb diferents representants europeus per fer-los arribar les seves inquietuds en temes tan importants com la qualitat de vida i l’accés a l’habitatge, alimentació, assistència sanitària, l'accés a un treball digne o millorar la inserció laboral, mecanismes a millorar per tenir accés a l’educació i a la igualtat de la ciutadania, com afecta la violència de gènere en les persones joves i cercles propers, etc.

La Diputació de Barcelona ha organitzat aquesta visita conjuntament amb el Departament d’Aude amb el suport de la Fundació IRES i la Fundació Intermedia.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #80 - Juliol de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat