Butlletí #internacionalDiba
Juliol de 2022 - #80

Alcaldes per la Pau a Viena

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La diputada Pilar Díaz ha representat a finals de juny la Diputació de Barcelona en una trobada de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau celebrada a Viena en el marc de la Primera Reunió d'Estats part del Tractat de l’ONU sobre la Prohibició de les Armes Nuclears.

La diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz, ha representat la Diputació de Barcelona en una trobada de la xarxa Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace), celebrada a Viena del 20 al 22 de juny. 

La trobada es va organitzar en el marc de la Primera Reunió d'Estats part del Tractat de l’ONU sobre la Prohibició de les Armes Nuclears i va ser la primera des de l’adhesió de la Diputació de Barcelona a Alcaldes per la Pau. Va ser una oportunitat per visibilitzar la contribució específica dels governs locals al procés de desarmament nuclear i per reflexionar sobre el paper del municipalisme de pau en la promoció i avançament de l'aplicació del Tractat.

Díaz va participar en la reunió de la secció europea de la xarxa, juntament amb representants de Biograd na Moru (Croàcia), Brescia (Itàlia), Granollers, Hannover (Alemanya), Hiroshima (Japó), Ieper (Bèlgica), Malakoff (França), Nagasaki (Japó) I Manchester (Regne Unit). En la seva intervenció, va reivindicar l’espai d’Alcaldes per la Pau, ja que proporciona «una oportunitat per compartir experiències de construcció de pau amb altres governs locals i desenvolupar estratègies per promoure una cultura de pau des de l'àmbit local».

Va recordar, també, el compromís de la corporació amb contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en particular l’ODS 16 sobre Pau, Justícia i Institucions Sòlides, des del municipalisme.

Durant la seva intervenció, la diputada va destacar que «cal permetre als governs locals no només implementar polítiques de construcció de pau, sinó també participar activament en les decisions nacionals i globals que ens afecten» i ha afirmat que «Alcaldes per la Pau tindrà un paper important a l'hora d'amplificar les nostres veus i permetre'ns defensar la pau en l'àmbit europeu i mundial».

El febrer del 2020, el Ple de la Diputació de Barcelona va llegir una declaració institucional de suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears. Durant la lectura es va reclamar «als estats del món que es comprometin d’una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguin mesures concretes cap al seu assoliment» i es va instar al Govern espanyol a signar i ratificar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.

En el marc de l’esdeveniment, la diputada es va trobar amb els alcaldes japonesos d’Hiroshima, Kazumi Matsui, i Nagasaki, Tomihisa Taue, en companyia de l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #80 - Juliol de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat