Butlletí #internacionalDiba
Juliol de 2022 - #80

Migracions Urbanes Mediterrànies

Fotografia: Fòrum de Migracions Urbanes Mediterrànies

Fotografia: Fòrum de Migracions Urbanes Mediterrànies

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació (OCD) ha estat convidada a participar en el Fòrum de Migracions Urbanes Mediterrànies, donada la seva contribució al programa Mediterranean City-to-City Migration Project (MC2CM), coorganitzador de l’acte.

Sota el títol Diàleg, coneixement i acció per a la solidaritat territorial, el Fòrum sobre les migracions urbanes mediterrànies celebrat a Sevilla entre el 13 i el 15 de juny 2022 ha propiciat la posada en comú d’experiències sobre l’àmbit migratori desenvolupades en l'àmbit municipal. A més ha facilitat la identificació de reptes comuns, obrint noves pistes per a futures cooperacions des de l’àmbit local mediterrani. En paral·lel a aquest fòrum va tenir lloc l'Executive Bureau de CGLU.

El Fòrum, organitzat pel programa MC2CM, l’UNICEF i el FAMSI, ha abordat la qüestió migratòria mediterrània des de tres perspectives: «Diàleg i acció ciutat a ciutat: agendes inclusives»; «El nostre llegat: els governs locals i regionals en primera línia» i «El camí a seguir: solidaritat, dignitat i pau». 

Els objectius de la trobada han estat, per una banda fomentar el diàleg i la transferència de coneixements entre ciutats homòlogues i, d’altra banda, ampliar les eines disponibles a escala local per abordar les emergències derivades de les migracions i dels desplaçaments, de manera eficaç i sostenible.

L’esdeveniment ha reunit molts dels actors implicats en el desenvolupament del programa MC2CM, finançat amb fons de la Unió Europea i de l'Agència Suïssa per al Desenvolupament i la Cooperació (SDC) i implementat pel Centre Internacional de Desenvolupament de Polítiques de Migració (ICMPD, Àustria), amb el repte de contribuir a una millor governança de la migració a les ciutats mediterrànies. 

La Diputació ha contribuït al MC2CM mitjançant el suport tècnic i financer de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida al projecte «Enfortiment dels ens locals libanesos en la governança local de la migració» implementat per Cités Unies Liban, amb igualment el suport tècnic de l’Ajuntament de Terrassa i de l’entitat Diàlegs de Dona (Barcelona).

Concretament, a banda de fer visible l’acció de la Diputació i dels seus socis, la participació en el Fòrum ha comportat la identificació de diverses possibles noves actuacions amb ens locals de Tunísia i del Marroc, territoris prioritaris de l’actuació internacional de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #80 - Juliol de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat