Butlletí #internacionalDiba
Octubre de 2022 - #82

Cooperació: Orientació estratègica

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha lliurat, als ajuntaments de Sant Just Desvern i de l’Ametlla del Vallès, els corresponents documents d’orientacions estratègiques de cooperació al desenvolupament elaborats en el marc del procés participatiu dut a terme al territori.

Quins són els objectius estratègics de la política pública de cooperació al desenvolupament de Sant Just Desvern i de l’Ametlla del Vallès? En quins àmbits hi ha expertesa instal·lada i es recomana treballar? Quines modalitats de cooperació cal prioritzar? Quins recursos són necessaris per tirar endavant aquesta política? Quina és l’estructura de governança que cal establir amb els agents del territori?

Aquestes i moltes altres qüestions són les que s’inclouen en els documents d’orientacions estratègiques de cooperació al desenvolupament elaborats per la Diputació de Barcelona, amb el suport de la consultoria externa Neus Martí, i que han estat lliurats als ajuntaments de Sant Just Desvern i l’Ametlla del Vallès. A més, en el cas de Sant Just Desvern també s’ha fet una presentació davant la Junta de Govern del passat 3 d’octubre.

Aquests documents són el resultat d’un procés participatiu dut a terme en aquests municipis al llarg dels últims mesos, que ha inclòs l’elaboració d’una diagnosi, entrevistes, enquestes i sessions de treball.

Aquest és un recurs tècnic ofert en el Catàleg de serveis 2021, dirigit a municipis de fins a 20.000 habitants i consells comarcals, que té com a objectiu impulsar una exploració  i d’anàlisi de context i un procés de reflexió, formació i debat amb actors rellevants i emetre un informe amb una proposta d’elements, criteris i recomanacions en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament.

Amb anterioritat, han estat beneficiats amb aquest mateix recurs els ajuntaments de Campins i Olesa de Bonesvalls (2017), Calella i Vallromanes (2018), Centelles (2019) i Torrelles de Llobregat (2020).

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #82 - Octubre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat