Butlletí #internacionalDiba
Octubre de 2022 - #82

EqualMED: activitats projectes pilot

Imatge: La CIBA

Imatge: La CIBA

Dos dels 4 projectes pilot que s’implementen en el marc de l’EqualMED han organitzat activitats aquest mes de setembre: el projecte pilot entre l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i el de l’Ajuntament de Santa Coloma amb el districte de Guéliz (Marràqueix).

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a Youssoufia

Del 06 al 08 de setembre, una delegació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, formada per la regidora d'Igualtat, Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, i el personal tècnic dels serveis d’Igualtat i Cooperació, Eva Millas, Teresa Planas i Imma Vinyes, ha visitat la comuna de Youssoufia per compartir idees i experiències en polítiques de gènere en l'àmbit local, i a partir d’aquí definir l’acció de cooperació.

La delegació polític-tècnica ha conegut de primera mà el funcionament i les dificultats dels serveis locals que atenen les nenes i dones víctimes de violències masclistes en la comuna de Youssoufia, que van des de les unitats especials del Tribunal, l’hospital, la policia/gendarmerie fins a les associacions de la societat civil.

Gràcies a aquesta trobada, s’ha definit conjuntament amb la comuna el pla de treball del projecte pilot Hikaya (traduït a l’àrab com ‘conte’), basat en la continuació de la pràctica cultural de la Plaça Jemaa el Fna (Marràqueix) sobre la narració de contes amb l'especificitat de la lluita contra les violències de gènere. Els narradors d'històries seran els i les adolescents de la comuna, els quals prèviament seran formats en matèria d'enfocament de gènere i violències.

Una delegació d’agents liles de Guéliz a Santa Coloma de Gramenet

Del 27 al 30 de setembre, una delegació de joves del districte de Guéliz ha visitat l’Ajuntament de Santa Coloma per dur a terme diverses activitats en el marc del projecte de sensibilització sobre la igualtat real i efectiva i la lluita contra la violència de gènere en l'àmbit escolar.

Durant la visita s’ha dut a terme una sessió de treball dels agents liles de Guéliz amb la Brigada Lila de Santa Coloma al voltant dels objectius i activitats del projecte i per planificar les properes activitats en el marc del 25N; s’ha dut a terme un taller d’intercanvi d’experiències entre joves sobre com promoure la participació i s’han fet diverses visites als equipaments públics que donen serveis a jove, dones i nenes, com el Mas Fonollar i l’Espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista (CIBA). 

La visita ha finalitzat amb una visita guiada a l’Espai Francesca Bonnemaison, seu de l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #82 - Octubre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat