Butlletí #internacionalDiba
Octubre de 2022 - #82

A l’octubre, l’ECG surt al carrer

Imatge: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Imatge: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

En diferents formats, les cites anuals d’educació per la ciutadania global es multipliquen aquest octubre. Gavà, Igualada, Sabadell, Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet són alguns dels municipis que programen jornades amb el suport de la Diputació.

Són molts els ajuntaments de la província que concentren una part de les activitats d’educació per la ciutadania global en jornades temàtiques que esdevenen una cita anual de referència al municipi. D’aquesta forma, assoleixen més impacte comunicatiu i apropen aquestes temàtiques i testimonis a la seva ciutadania. Amb l’inici de la tardor coincideixen vàries d’aquestes cites, que són mostra de la diversitat d’abordatges que permet l’ECG.

A Gavà, del 20 al 23 d’octubre, arriba la 18a edició del GAVÀMÓN, la Mostra de Drets Humans de Gavà, que aquest any girarà entorn el dret a la igualtat de gènere. S’encetarà el 20 d’octubre amb una taula rodona sobre la situació de les dones i les nenes a l’Afganistan, amb la periodista Txell Feixas, l’escriptora Nadia Ghulam i l’activista Mònica Rodríguez. Un altre acte a destacar és la nit solidària, que reunirà artistes de la ciutat per, des del vessant escènic, sensibilitzar i donar a conèixer dos projectes de dues entitats amb dones afganeses i de Burkina Faso. També l’espectacle Migrare, la projecció de la pel·lícula iraniana El perdón, de Maryam Modghadam, i exposicions al carrer com #EllesTambé d’Anna Surinyach, i una exposició sobre les entitats de cooperació, complementaran la programació del GavàMón. 

Igualada, al seu torn, organitza l’Octubre Solidari que s’inicia amb la tradicional Mostra d’Entitats i s’allarga fins al novembre amb exposicions, teatre, cinema, presentacions de llibres i xerrades sobre temàtiques molt diverses que tenen com a fil conductor la defensa dels drets humans i el desenvolupament sostenible. 

Sabadell organitza, un any més, les jornades Mescla’t sota el lema «Sabadell compromesa amb el món» i amb l’objectiu de reivindicar els valors de la diversitat i la convivència. Un format més lúdic que permet apropar a un públic familiar, continguts de comerç just, dret al refugi i antirumors, entre d’altres. 

Dilluns 10 d’octubre es dona el tret de sortida a les Jornades de Cooperació de Santa Coloma de Gramenet amb el títol «La solidaritat és la tendresa dels pobles». El programa s’estén durant sis setmanes i inclou també una Fira d’entitats i més de vint propostes, entre les quals hi ha taules rodones, teatre social, club de lectura, converses i exposicions. S’ha incorporat propostes específicament dirigides a un públic jove i es compta amb la participació de testimonis part del programa Ciutats Defensores de Drets Humans.

La 27a Trobada de la Solidaritat de Sant Boi de Llobregat Barrejant’22 Per la vida: digna i justa va tenir lloc entre el 7 i el 9 d’octubre. Enguany s’ha ampliat la campanya de difusió per donar a conèixer la iniciativa, que és un punt de trobada entre la ciutadania, entitats de cooperació de la ciutat i algunes de les propostes artístiques, culturals i activistes referents arreu del territori, per compartir i reflexionar. Una de les activitats va ser la inauguració de l’exposició REFUGIUM?, a Can Castells Centre d'Art (CCCA) i que restarà fins al 29 d’octubre. Aquesta exposició vol posar l’accent en el compromís de Sant Boi com a Ciutat Refugi i en l’acció comunitària artística com un espai per fomentar la reflexió i la mobilització social.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #82 - Octubre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat