Butlletí #internacionalDiba
Octubre de 2022 - #82

Urban Days Gijón 20 i 21 d’octubre

Imatge: Punt URBACT Espanya

Imatge: Punt URBACT Espanya

URBACT Espanya i l’Ajuntament de Gijón han organitzat unes jornades per presentar oportunitats de finançament europeu sobre desenvolupament urbà sostenible, amb especial atenció a la 1a convocatòria d’Accions Innovadores de la Iniciativa Urbana Europea.

En aquest esdeveniment es presentaran programes, convocatòries i pràctiques vinculades als fons europeus «Next Generation UE» i al Marc financer pluriennal 21-27. També es farà un balanç de les actuacions dutes a terme pel període 2014-2020.

Amb tot, els URBAN DAYS s’han marcat com a objectiu els següents punts:

  • Presentar i compartir el programa i mètode URBACT, així com els projectes aprovats en el marc de les convocatòries d’Action planning networks del període 2014-20202.
  • Presentar les oportunitats i resultats vinculats al finançament europeu de desenvolupament urbà sostenible a través del Next Generation UE, els Fons Estructurals o la Iniciativa Urbana Europea.
  • Fomentar l’intercanvi entre programes com l’URBACT, UIA, EDUSI o les Agendes Urbanes Locals del Govern espanyol.
  • Capacitar als municipis en el desenvolupament de la planificació urbana integral.

El segon dia, 21 d’octubre, es dedicarà un espai a parlar del futur programa URBACT IV, recentment aprovat oficialment i a la 1a convocatòria d’Action planning networks que ha estat posposada el gener de 2023, tal com ja vam informar. 

Sota aquestes circumstàncies prendrà especial rellevància l’espai dedicat a la 1a convocatòria d’Accions Innovadores de la Iniciativa Urbana Europea que s’obrirà imminentment i que estarà dedicada a la Nova Bauhaus Europea. 

Inscripions i programa a la web de Paisaje Transversal (ja que la nova web d’URBACT està just migrant els continguts).

Balanç de les jornades Global Goals for Cities de Manresa (20 i 21 de setembre)

Els URBAN DAYS de Gijón són la continuació de les jornades Global Goals for Cities de Manresa que es van dur a terme el 20 i 21 d’octubre i que van ser organitzades pel punt de contacte URBACT Espanya, l’Ajuntament de Manresa i van tenir el suport de la Diputació de Barcelona.

L’esdeveniment es va vincular a la localització de les agendes globals i, especialment, dels ODS a les ciutats amb el projecte URBACT Global Goal for Cities en què participa Manresa com a convidat. El segon dia va ser dedicat a la Nova Agenda Urbana i a la seva localització.

Com a fet rellevant cal destacar la participació de programes i iniciatives com URBACT, CGLU i CEMR, així com des d’ONU-Hàbitat o el JRC, per la qual cosa es va produir un diàleg creuat entre els diferents programes i institucions, a fi d’enfortir aliances multilaterals i multinivell en relació amb la localització dels ODS.

Per part de la Diputació de Barcelona hi van intervenir com a ponents l’Oficina d’Europa i estratègia internacional, el Servei d’agenda 2030 i la Gerència de serveis d’habitatge, urbanisme i activitats.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #82 - Octubre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat