Butlletí #internacionalDiba
Octubre de 2022 - #82

Compra pública responsable

Imatge: Grup de Compra Pública Socialment Responsable

Imatge: Grup de Compra Pública Socialment Responsable

Ja està oberta la inscripció per les V Jornades sobre compra pública socialment responsable «L’impuls d'un model de compra pública basat en la protecció dels Drets Humans». Tindran lloc els dies 16 i 17 de novembre en format híbrid, virtualment i presencialment a Barcelona.

Després de la transposició de les Directives 24 i 25 de 2014 als diferents països, la contractació pública va fer un pas important. Diverses universitats, ajuntaments i administracions públiques nacionals i internacionals promouen ja un model basat en la compra pública estratègica i incorporen una perspectiva de gènere, criteris de sostenibilitat ambiental i millores socials i laborals.

Els programa de les jornades parteix dels avanços realitzats en els últims anys i el repte que continua suposant l'exigència de la coherència de polítiques més enllà de les fronteres de la UE, garantint el respecte dels Drets Humans i la responsabilitat extraterritorial del cicle de vida dels productes i serveis que es compren des de l’administració. En aquesta línia, s’estan impulsant paral·lelament iniciatives com l’elaboració d’un marc normatiu nacional i internacional per exigir el compliment de la deguda diligència en matèria de drets humans i sostenibilitat a les empreses.

Les jornades disposaran d'espais formatius sobre les noves normatives europees en línia amb la deguda diligència en matèria de drets humans. Es presentaran experiències i bones pràctiques en l'àmbit internacional i un taller pràctic sobre com començar en la compra pública ètica. En el segon dia es treballaran sobre sectors específics com l'àmbit sanitari i  electrònica i experiències concretes sobre bones pràctiques i reptes de futur. 

Aquesta iniciativa és fruit del grup de Compra Pública Socialment Responsable en què administracions públiques, universitat i organitzacions no governamentals treballen plegades i intercanvien pràctiques. La Diputació de Barcelona és membre d’aquest grup i coorganitzador de les jornades. 

Per motius organitzatius, es prega inscripció prèvia en aquest enllaç.

[+] V Jornades sobre compra pública socialment responsable

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #82 - Octubre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat