Butlletí #internacionalDiba
Octubre de 2022 - #82

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imatge: Ciutats Defensores dels Drets Humans

Imatge: Ciutats Defensores dels Drets Humans

La gira de tardor de Ciutats Defensores dels Drets Humans s’ha inaugurat el 3 d’octubre a Esplugues de Llobregat. Vuit defensors i defensores d’Hondures, Sud-àfrica, Colòmbia, Grècia, Sàhara Occidental, Líban i Mèxic participen en activitats en 28 municipis catalans.

La XII edició de la gira de tardor de Ciutats Defensores dels Drets Humans s’ha centrat en la defensa del territori i el medi ambient, la defensa dels drets de les dones i el col·lectiu LGTBIQ+, de la pau i dels drets civils i polítics i la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades. S’ha comptat amb la participació dels defensors i defensores: Nahun Lalin, d’Hondures; Lucinda Evans, de Sud-àfrica; Genith Quitiaquez, de Colòmbia; Lorraine Leete, de Grècia; Ahmed Ettanji, del Sàhara Occidental; Julia Soanirina, del Líban; i Maria Teresa Montaño i Reyna Ramírez, de Mèxic. 

Del 3 a l'11 d’octubre s’han desenvolupat activitats d’incidència política i social i de sensibilització a 28 municipis catalans (Barberà del Vallès, Begues, Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Granollers, Mataró,  Molins de Rei, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Terrassa, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú).

En l’acte d’inauguració del 3 d’octubre passat, va intervenir Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues i diputada delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, qui va destacar el compromís amb el projecte i la utilitat de les activitats adreçades als centres escolars per fer arribar els testimonis de les persones defensores als i les joves del municipi. 

El projecte es coordina entre el Fons Català i la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR) amb la col·laboració de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). Des del seu inici les administracions finançadores han estat la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La Diputació de Tarragona, la Casa Amèrica Catalunya i el Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya també hi col·laboren.

Des del 2013, en el marc d’aquest projecte, s’ha convidat a 65 persones defensores dels drets humans, d’un total de 33 països d‘arreu del món, moltes de les quals estan amenaçades, perseguides i han estat privades de llibertat. Defensors i defensores que treballen, s’organitzen i lluiten per defensar els drets humans en els seus territoris.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #82 - Octubre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat