Butlletí #internacionalDiba
Novembre de 2022 - #83

Novetats

Comencen els Dies Europeus de la Solidaritat Local!

Imatge: Diputació de Barcelona i PLATFORMA

Imatge: Diputació de Barcelona i PLATFORMA

La província de Barcelona participa per 7è any consecutiu en aquesta iniciativa europea del 15 al 30 de novembre. Es tracta d’una campanya que té per objectius donar a conèixer el rol que juguen els governs locals en la consecució del desenvolupament sostenible a escala global i promoure una ciutadania informada, activa i crítica en relació amb els reptes que ens envolten.

La campanya s’inaugura amb la conferència «El repte de seguir sumant llibertats en un temps d'odi creixent» a càrrec de José María Núñez, president de la Fundación Triángulo i activista LGTBI. Serà el dimarts 15 de novembre a les 18 h, a Esplugues de Llobregat i comptarà amb la participació de la diputada adjunta a l’Àrea de la Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz.

En l'edició d'enguany, s’han programat un conjunt de 42 activitats en gairebé una trentena de municipis, 14 de les quals s’organitzen amb la Xarxa de Biblioteques i 24 més articulades per 15 ajuntaments i entitats de la província de Barcelona. Una diversitat d’ens locals i més d’una desena d’entitats s'han sumat en la seva programació, organitzant exposicions, cine-fòrums, xerrades, creació de murals o intervencions en l’espai públic sobre drets de les persones refugiades, cultura de pau o drets de les dones, entre altres.

Cal destacar que també és el quart que es col·labora de forma ininterrompuda amb la Gerència de Serveis de Biblioteques per impulsar activitats a diferents biblioteques públiques de la província. La programació s’ha centrat en dos eixos temàtics: justícia i emergència climàtica i educació per la pau. S’han organitzat tallers de conta-contes i tallers foto educatius, entre altres activitats.

Les activitats programades a la província de Barcelona durant els Dies Europeus de la Solidaritat Local 2022 es poden consultar en un mapa-resum que ha elaborat l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona al web anual dels EDLS a la província i que es pot consultar aquí.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona organitza el pròxim 18 de novembre de 10 a 13.30 h al Pati Manning de Barcelona, la III trobada anual de municipis de fins a 20.000 habitants i consells comarcals: «La cooperació, una política de tot l'Ajuntament?». La transversalitat: de la teoria a la pràctica. Es tracta d’un espai per aprofundir en la reflexió i el coneixement dels contextos, les necessitats i els principals reptes que afronten i s’adreça a càrrecs electes i personal tècnic encarregats de la política de cooperació al desenvolupament.

L’activitat de tancament tindrà lloc el 30 de novembre a les 18 h, la III Jornada Alfons Banda: «Aprenentatges pendents arran de la guerra a Ucraïna».

També s’ha creat una web temàtica dels EDLS, on es pot consultar el programa de les activitats que acull la Xarxa Municipal de Biblioteques.

Amb l’etiqueta #LocalSolidarityDays es poden seguir i piular les activitats dels EDLS a Twitter que es difondran a través del perfil@intdiba.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #83 - Novembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat