Butlletí #internacionalDiba
Novembre de 2022 - #83

Igualtat urbana i territorial

Font: Informe GOLD VI

Font: Informe GOLD VI

El nou informe GOLD VI presentat a l’octubre durant el Congrés Mundial de CGLU detalla les amenaces a la igualtat, els drets fonamentals i la sostenibilitat en els processos d’urbanització i proposa les accions que poden prendre els governs locals per afrontar-les. Consulta’l ja!

L’informe GOLD VI va ser presentat el darrer octubre al 7è congrés mundial de l’organització Ciutats i Governs Locals Units, UCLG per les seves sigles en anglès, a Daejeon, Corea del Sud. 

CGLU es defineix com un moviment impulsat per la igualtat i, per tant, considera afrontar les desigualtats un objectiu principal en l’avançament del paper dels governs locals i regionals, un fet reflectit en l’informe.

L’informe GOLD VI ha sigut redactat amb la finalitat d’identificar i proposar solucions a la multitud de problemes afectant els processos d’urbanització actuals i com aquests contribueixen a un clar empitjorament de la igualtat en els entorns afectats. Amb això en ment, estableix com els governs locals i regionals poden combatre aquesta situació identificant sis vies a seguir:

  1. Commoning: la creació d’espais comuns en les ciutats accessibles per tota la població i orientat a les seves necessitats, incloent-hi l’habitatge. 
  2. Caring: promoure la solidaritat social, el reconeixement de l’atenció social no remunerada i establir una atenció més inclusiva i accessible per a tothom. 
  3. Connecting: el desenvolupament de bones xarxes de comunicació, físiques i digitals, augmentant el paper del transport públic i sostenible que afavoreixi la igualtat i abordi la fragmentació urbana i els reptes ambientals.
  4. Renaturing: el distanciament d’una economia extractiva i el desenvolupament contaminant, fomentant una transició justa i humanitària i separant el desenvolupament urbà de la degradació del medi ambient. 
  5. Prospering: promoure el desenvolupament econòmic local mitjançant polítiques financeres locals i un marc regulador i institucional eficient i transparent, que reconegui i integri tots els sectors i estenent el diàleg i la cobertura social. 
  6. Democratizing: fomentar un entorn favorable a la descentralització i a un major involucrament de la població en la governança, impulsant espais col·laboratius.

En la redacció d’aquest informe, els governs locals i regionals i la societat civil involucrats han demostrat el poder de l’acció col·lectiva en la cerca de la igualtat. Aquest és un fet al qual han arribat mitjançant el reconeixement de la varietat d’actors i establint fortes aliances i iniciatives comunitàries entre ells.

[+] Informació sobre els informes GOLD

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #83 - Novembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat