Butlletí #internacionalDiba
Novembre de 2022 - #83

Plans treball Horizon Europe 23-24

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Els plans de treball 2023-2024 del programa Horizon Europe estaran disponibles de manera oficial a finals d'any, però ja se’n poden consultar els esborranys, aprovats pels estats membres i actualment estan passant pel procés d'aprovació interna de la Comissió Europea.

El programa Horizon Europe és el principal programa d’innovació i recerca de la UE i té com a objectiu la consecució de les prioritats polítiques de la Unió Europea, en concret el pacte verd per Europa (per mitigar el canvi climàtic i aconseguir una economia més ecològica i sostenible), la digitalització, i la recuperació de la situació de pandèmia actual. 

El programa Horizon Europe representa una fantàstica oportunitat per ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats i altres organismes d’àmbit local per tal d’implementar innovacions i projectes pilot provinents de l’àmbit de la recerca. El rol dels ens se sol desenvolupar en el camp de proves pilot en àmbit com la salut, l’alimentació, l’eficiència energètica, canvi climàtic, mobilitat, nous desenvolupaments urbans (tecnologia, materials, sistemes d’informació, etc.), govern obert i TIC o democràcia, i també en el disseny d’aquests avenços amb la participació dels agents socials de la ciutat.

Per poder preparar les propostes amb antelació i conèixer les convocatòries que tenen un interès local, cal veure els programes de treball (WP) biennals. Els WP s’estructuren al voltant de blocs d’accions anomenades «destinacions» que s’implementen a través de les convocatòries. 

Els plans de treball 2023-2024 estaran disponibles de manera oficial a finals d'any, amb l'obertura de les primeres convocatòries al cap de poc, això no obstant, les seves versions en esborrany ja es poden consultar a través de la web de Science Business. Tot i estar subjectes a canvis, la majoria dels esborranys no es modificaran gaire i poden servir per començar a preparar propostes de projecte.

[+] Més informació del procés

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #83 - Novembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat