Butlletí #internacionalDiba
Novembre de 2022 - #83

Montgat: Impuls a la cooperació

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Montgat ha iniciat una reflexió participativa amb els agents del territori i diferent personal del consistori, per tal de donar un impuls a la seva política de cooperació al desenvolupament, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

En el marc del recurs tècnic del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona anomenat Identificació d’orientacions estratègiques de cooperació al desenvolupament, l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament està duent a terme un procés participatiu al municipi de Montgat. Aquest compta amb el suport de la consultora externa Montserrat López, especialitzada en educació per a la ciutadania global i ha de servir per aixecar informació rellevant i elaborar un informe amb un full de ruta per impulsar la política de cooperació al desenvolupament.

Després de diverses reunions i entrevistes, d’elaborar un mapa d’agents i un mapa d’experiències, el passat dilluns 24 d’octubre va tenir lloc la primera sessió de treball sobre cooperació descentralitzada amb un conjunt de càrrecs polítics i tècnics de l’Ajuntament, inclosa la seva alcaldessa, la Sra. Mercè Marín Planas. En aquesta sessió es van presentar els principals elements d’aquesta política pública, es va compartir la diagnosi preliminar i es van debatre les fortaleses, oportunitats, mancances i debilitats que presenta el municipi en aquest àmbit.

El pròxim 28 de novembre està prevista una segona sessió de treball, aquest cop per abordar l’educació per a la ciutadania global. A més del personal del consistori, també està previst convidar als agents educatius i socials de la ciutat.

Aquest recurs tècnic va dirigit a municipis de fins a 20.000 habitants i consells comarcals i té com a objectiu impulsar una exploració  i d’anàlisi de context i un procés de reflexió, formació i debat amb actors rellevants i emetre un informe amb una proposta d’elements, criteris i recomanacions en l’àmbit de la política pública de cooperació al desenvolupament.

Amb anterioritat, han estat beneficiats amb aquest mateix recurs els ajuntaments de Campins i Olesa de Bonesvalls (2017), Calella i Vallromanes (2018), Centelles (2019), Torrelles de Llobregat (2020) i Sant Just Desvern i l’Ametlla del Vallès (2021).

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #83 - Novembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat