Butlletí #internacionalDiba
Novembre de 2022 - #83

Projecte EqualMED: Nord del Marroc

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Amb una visita de terreny a les ciutats de Tànger i Tetuan, l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament obre bones perspectives per estendre el projecte d’apoderament polític i social de la dona EqualMED amb la incorporació de noves comunes del nord del Marroc.

A la vegada que es va consolidant a la regió de Marràqueix-Safi, el projecte de cooperació EqualMED, participat actualment per 12 comunes marroquines i 17 municipis de la província de Barcelona a més de la xarxa JUSUR del Baix Llobregat, obre noves perspectives per a la incorporació de comunes marroquines de la regió de Tànger-Tetuan-Al Hoceima

Donat el compromís amb el projecte dels municipis participants, marroquins i catalans, des de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació s’ha organitzat una missió prospectiva per a cercar perspectives de col·laboració amb nous ens locals de Tànger-Tetuan-Al Hoceima, donada la vinculació entre nombrosos municipis de la demarcació de Barcelona amb comunes marroquines d’aquesta regió.

Així, s’han obert perspectives a la incorporació de nous municipis, com ara la ciutat de Tànger, però també, més enllà de l’àmbit municipal, amb el Consell regional, per treballar conjuntament en els àmbits de la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, en la promoció de la participació política de les dones en l'esfera local.

En relació amb aquestes bones perspectives, cal ressaltar el compromís de la ciutat de Tetuan, membre molt actiu de la comunitat EqualMED. Amb una forta vinculació amb la ciutat de Terrassa, amb la qual desenvolupa un dels projectes pilot de l’EqualMED, Tetuan proposa d’estudiar la manera en què podria liderar accions que s’implementin en la següent fase de l’EqualMED.

Així doncs, gràcies a la implicació dels ens locals del projecte i a la bona acollida entre possibles nous membres de la comunitat EqualMED, s’obren bones perspectives per a la promoció de la igualtat de gènere en les polítiques locals al Marroc.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #83 - Novembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat