Butlletí #internacionalDiba
Novembre de 2022 - #83

Curs de Localització dels ODS

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Alumnes de tot el món avancen en la 4a edició del Curs sobre la «Localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): Eines per a la transformació local» que s’imparteix en 3 idiomes en el marc de l'oferta formativa de 2022 de l'Observatori de Cooperació Descentralitzada.

Alumnes de l’Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia i Europa avancen en la 4a edició del Curs sobre la «Localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): Eines per a la transformació local» en el marc de l'oferta formativa de l'Observatori de Cooperació Descentralitzada que va començar el passat mes de setembre i s’imparteix en 3 idiomes. 

La Direcció de Relacions Internacionals, en el marc de l'oferta formativa de 2022 de l'Observatori de Cooperació Descentralitzada, va llençar la 4a edició del curs en línia, «Localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): Eines per a la transformació local», adaptada al context actual i adreçada a potenciar el rol dels governs locals i regionals, enfortint les seves capacitats per desenvolupar polítiques públiques locals en els àmbits de l'acció internacional i la cooperació descentralitzada, i proporcionant eines per la implementació de l'Agenda 2030 en els seus territoris. Aquest curs, impulsat i realitzat conjuntament amb Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), pretén proporcionar la informació i les eines necessàries perquè els GLR d'arreu del món puguin abordar l'Agenda 2030 i localitzar els seus 17 ODS, per tal assolir un desenvolupament sostenible als seus territoris. 

El curs s'imparteix per professorat especialitzat en la matèria simultàniament en 3 idiomes: el Sr. Cid Blanco des de Brasil en anglès, el Sr. Luc Aldon des de Pakistan en francès, i la Sra. Karin De Poortere des de Colòmbia en castellà. Enguany el curs compta amb la participació d’alumnes de diversos països de l’Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia i Europa que estan immersos actualment en el 3r capítol sobre la defensa de la localització territorial.

El curs es desglossa en 4 capítols que detallem a continuació, i finalitza el pròxim 12 de desembre, on cada alumne presentarà una tasca final individual on aplicar els coneixements adquirits amb relació a la implementació dels ODS per poder alinear els seus plans regionals i municipals amb l’Agenda 2030.

Capítol 1: Introducció als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
Capítol 2: Sensibilització, incidència i diàleg per a la localització dels ODS
Capítol 3: Alineació dels plans de desenvolupament local i regional
Capítol 4: Elaboració dels Informes Voluntaris Nacionals i Locals sobre els ODS

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #83 - Novembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat