Butlletí #internacionalDiba
Novembre de 2022 - #83

Comerç just a Bèlgica

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Els dies 24 i 25 d’octubre, els ajuntaments de Mataró, Manresa, Sant Adrià del Besòs i Terrassa van participar en una gira d’intercanvi amb els municipis de Ghant i Bruges per conèixer experiències de promoció del comerç just, consum responsable i economia social i solidària. 

Ambdues ciutats belgues formen part de la xarxa internacional Fair Trade Cities, de la qual Manresa ja és ciutat candidata i altres municipis de la província han mostrat interès per afegir-se. LaCoordi, que acompanya aquest procés, va organitzar la gira en el marc del projecte Enfortint la justícia global econòmica a la província de Barcelona a través de la promoció del Comerç Just i les Finances, que cofinança la Diputació de Barcelona. 

A Bruges, l’ajuntament va presentar la iniciativa Food Lab Brughes en què vinculen emprenedoria i consum responsable donant suport a iniciatives locals que aposten per aquests principis en l'hostaleria i restauració. També es va conèixer de primera mà el projecte Skolje, que treballa, a través de la xocolata, els principis i valors del comerç just amb escoles, gremis i amb la població en general. Aquest projecte es fa en cooperació amb la ciutat d’Ebolowa a Camerún, amb qui comparteixen una aposta pel comerç just en el marc dels ODS.

A Ghant, el grup va conèixer l’experiència de promoció del comerç just amb especial incidència en el sector tèxtil de la ciutat. L’ajuntament, en col·laboració amb Oxfam, ha mapejat els comerços locals per visibilitzar i aportar valor als que ofereixen moda sostenible, amb una etiqueta pròpia i espais de promoció i intercanvi. Es tracta també d’un ajuntament pioner pel que fa a la compra publica responsable. Durant la visita es van presentar exemples d’aquestes compres per donar a conèixer les clàusules concretes que s’han incorporat en l’adquisició d’uniformes, alimentació o vehicles.

La delegació estava formada per tècnics i regidors de les àrees de cooperació al desenvolupament i desenvolupament econòmic local, que van veure en les experiències de Bruges i Ghant exemples pràctics per impulsar a les seves ciutats iniciatives que vinculin comerç local, consum responsable i comerç just.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #83 - Novembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat