Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

Campanya mundial pels drets humans

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

El ple de la Diputació de Barcelona va acordar el passat 26 de gener l’adhesió a la campanya mundial 10, 100, 1000 Human Rights Cities and Territories by 2030 de l’associació Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), reforçant el seu compromís amb els drets humans.

Aquesta campanya té per objectius visibilitzar i organitzar el moviment de ciutats i territoris que vulguin comprometre’s amb els drets humans, desenvolupar lligams de cooperació i solidaritat entre territoris i fer visible aquest compromís.

Aquesta adhesió reforça i consolida l’estratègia que la Diputació de Barcelona està fent en l’àmbit de la cultura de la pau, posant èmfasi en el seu rol d’institució referent del municipalisme i les polítiques socials en el marc de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible i de la Nova Agenda Urbana.

A més, aquesta campanya permetrà reunir a tots els governs locals i regionals que vulguin concretar els drets humans a partir de l’accés a l’habitatge, l’educació, la salut, l’alimentació i la seguretat.

D’altra banda, s’ha aprovat, per unanimitat, una moció en defensa dels drets de les persones que pateixen acondroplàsia i altres displàsies esquelètiques amb nanisme. 

Amb aquest acord s’insta a no programar ni contractar espectacles per a la seva exhibició a dependències de titularitat local de gestió pròpia ni a autoritzar-les, quan denigrin i humiliïn les persones amb nanisme, per tal de preservar-ne el dret a la no discriminació; a més d’informar a les autoritats competents quan es produeixin activitats que vulnerin aquests drets.

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat