Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

32a Jornada Europea al Parlament

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El 23 de gener va tenir lloc la XXXII Jornada Europea al Parlament de Catalunya sota el títol Educació i Cohesió Social a Europa, organitzada pel Consell Català del Moviment Europeu, entitat amb qui la Diputació de Barcelona hi col·labora de fa més de vint anys.

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) és una entitat sense ànim de lucre, pluralista i independent que es va constituir formalment a París, el juny de 1949, com a culminació de les activitats europeistes dutes a terme d’ençà del final de la Segona Guerra Mundial.

Aquesta entitat té com a finalitat treballar per aconseguir una Europa que avanci decidida vers una veritable unió política, una Europa federal respectuosa amb la diversitat dels seus pobles i entesa com un espai geopolític, econòmic, cultural i social, presidit pels principis d’igualtat, llibertat, seguretat, solidaritat i justícia, on la ciutadania europea en sigui la protagonista. La Diputació de Barcelona col·labora amb el CCME de fa més de vint anys.

Enguany, la 32a edició de la jornada europea ha estat dedicada a l’educació com a motor de la cohesió social i a l’Any Europeu de les Competències, el qual està centrat en l'impuls de la participació, la competitivitat i el talent, temes d’especial interès en el moment actual. 

Com cada any, aquestes jornades ajuden a teixir aliances entre administracions públiques i la societat civil organitzada per, així, arribar als nostres conciutadans i a desenvolupar activitats i accions per tal de contribuir a construir el projecte europeu des de totes les ciutats i pobles del nostre territori.

A la cloenda de la jornada va intervenir la diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz, que va assegurar que «comunicar i fer arribar el projecte europeu a la ciutadania és una de les formes més clares de legitimar i donar sentit» a la tasca que es duu a terme en l’àmbit de la sensibilització i divulgació europea.

La diputada Pilar Díaz també va destacar la importància de «l’educació que constitueix el germen per a construir una societat en pau, igualitària, amb justícia i cohesió social. Una societat que promocioni una democràcia participativa capaç de fer front als reptes que ens interpel·len actualment». 

A la cloenda també va intervenir la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat