Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

Ciutadania global a l’educació

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Quines oportunitats ofereix el nou currículum educatiu? Quines aliances podem crear amb els centres de recursos pedagògics? Aquestes van ser algunes de les preguntes tractades a la sessió de l’Espai de treball i intercanvi d’educació per la ciutadania global, del passat 2 de febrer.

Aquesta va ser la primera de dues sessions que el 2023, treballaran una mateixa temàtica: «Promoure la ciutadania global a l’educació formal: oportunitats, estratègies i experiències dels governs locals».

En aquesta primera sessió i en format virtual, es va comptar amb la participació d’experts del Departament d’Educació, els centres de recursos pedagògics (CRP) i les ONG. Els disset ajuntaments participants van poder resoldre dubtes i plantejar preguntes a partir de l’experiència en els seus municipis. 

Des del Departament d’Educació, Maria Ojuel i Francesc Segura, van explicar les oportunitats que ofereix el nou currículum educatiu de primària i secundària, amb el vector 6 de ciutadania democràcia i consciència global i les situacions d’aprenentatges com a elements clau. 

Marti Boneta, del CRP de Les Corts, va explicar la tasca i funcions d’aquests centres, que estan al servei d’escoles i instituts per oferir formació i recursos al professorat i contribuir al seu enxarxament amb altres entitats i administracions al territori. 

Finalment, Núria Gómez i Nines Alquézar, van exposar les diferents estratègies implementades des de la seva entitat, Akwaba, per arribar de forma coordinada amb els ajuntaments a escoles i instituts, i impulsar projectes a mitjà termini, amb vinculació al territori. 

Després d’aquesta sessió, l’Oficina ampliarà la recerca sobre les estratègies identificades i la identificació de pràctiques d’interès entre els municipis participants. Amb tot, al mes de maig se celebrarà una segona sessió de l’Espai de treball d’ECG, aquest cop presencial, centrada en l’intercanvi d’experiències entre ajuntaments i l’extracció d’aprenentatges sobre el paper dels governs locals, en l’impuls de la ciutadania global a l’educació formal.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat