Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

Castelldefels avalua l’ECG local

Imatge: Ajuntament de Castelldefels

Imatge: Ajuntament de Castelldefels

Al llarg de 2022, l’Ajuntament de Castelldefels ha impulsat l’avaluació del seu programa d’educació per la pau i la solidaritat, als centres educatius del municipi. Aquest procés ha permès reflexionar, fer propostes de millora i reivindicar la feina feta fins al moment.

El programa, que té quasi trenta anys de trajectòria, ofereix als centres d’educació primària i secundària del municipi, activitats en diferents formats, per mitjà d’un Catàleg que forma part de la Guia educativa de la ciutat. Totes les activitats comparteixen l’objectiu de promoure els valors de la pau, la solidaritat, els drets humans i la interculturalitat. 

Amb aquest bagatge, l’Ajuntament ha volgut revisar el funcionament del programa i recollir propostes de millora dels participants, tenint en compte tots els agents que hi participen. A la fase de recollida d’informació, s’ha inclòs personal tècnic i electe de l’Ajuntament, talleristes de les entitats que ofereixen activitats i també professorat i alumnat de primària i secundària. 

L’avaluació ha permès fer valdre tots els elements positius que aporta el programa en continguts, metodologies, valors cívics, etc. Com a resultat, s’identifiquen també propostes de millora en la comunicació, la relació entre centres i entitats, l’acompanyament tècnic i el sistema d’avaluació i millora continua. 

El passat 2 de febrer, coincidint amb els actes del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, es van presentar les conclusions i el vídeo que documenta el procés d’avaluació. L’acte va comptar amb la participació del regidor de Pau i Solidaritat, Sr. Antoni Casas, l’equip tècnic de l’Ajuntament, la consultora Circula Cultura, que ha facilitat el procés i diversos grups de les escoles i un institut que participen en el programa. 

La Diputació de Barcelona ha donat suport a aquesta avaluació, per mitjà del recurs Actuacions d’educació per ciutadania global/ Modalitat avaluació del Catàleg de Serveis. Amb aquest recurs econòmic, l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament vol promoure la millora continuada dels projectes educatius dels ajuntaments de la província.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat