Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

Futur local feminista

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El I Fòrum d’Alcaldesses i Electes Iberoamericanes presenta l’estudi Caminando hacia un futuro local feminista. Reflexiones y debates en torno al I Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas.

Aquesta nova publicació, fruit de l’aliança entre la Diputació de Barcelona, Ciutat de Mèxic, Bogotà i Montevideo, i elaborada per Almena Cooperativa Feminista, recull la reflexió i l’experiència compartida amb més de 400 dones electes, durant la celebració del I Fòrum d’Alcaldesses i Electes Iberoamericanes, que va tenir lloc els dies 22 i 23 de setembre de 2022, a Ciutat de Mèxic. L’estudi aprofundeix i reflexiona sobre les potencialitats, límits i reptes dels quatre eixos temàtics seleccionats per aquesta trobada: la participació política de les dones, la transversalització de la perspectiva de gènere, l’economia feminista i de cures, i la violència de gènere. A més, per cada un dels eixos, l’estudi aporta bones pràctiques i experiències inspiradores pels governs locals. Finalment, la publicació avança els principals reptes i temes per continuar avançant cap a una agenda local feminista. 

El Fòrum d’Alcaldesses i Electes Iberoamericanes neix a inicis de l’any 2022, per impulsar un espai d’aliança política entre governs locals iberoamericans progressistes, liderats per dones, amb la finalitat de potenciar les polítiques locals amb mirada feminista. Impulsat pel Gobierno de la Ciudad de México, l'Alcaldía Mayor de Bogotá, la Intendencia de Montevideo i la Diputació de Barcelona, aquesta aliança constitueix una experiència pionera de cooperació descentralitzada horitzontal, liderada per governs locals iberoamericans, basada en la participació i l’intercanvi, per fer front a les amenaces dels drets de les dones. 

Esperem que aquesta publicació sigui del vostre interès i des d’aquí animem a altres governs locals iberoamericans a sumar-se a la iniciativa del Fòrum, adreçant-se a l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat