Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

EqualMED: darreres activitats

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

En el marc del projecte EqualMED s’ha dut a terme una formació a integrants de les instàncies locals d’equitat (IEECAG) d’11 comunes marroquines, i també s’han fet activitats de dos dels projectes pilot.

En el marc del projecte EqualMED, el 22 i 23 de desembre, s’ha dut a terme una formació a integrants de les instàncies d’equitat (IEECAG, Instances  d’Équité, Égalité des Chances et Approche Genre) d’11 comunes (Ait ourir, Alouiden, Conseil provincial Haouz, Harbil Tamansourt, Marrakech, Ouarzazate, Saàda, Tahannaout, Tamazouzte, Tetoua i Tizguine). La capacitació tenia com a objectius reforçar el coneixement sobre la missió i el rol de les IEECAG, en matèria d’integració de la igualtat de gènere i la participació ciutadana en les polítiques de desenvolupament territorial; i identificar obstacles, oportunitats i lideratges per a la posada en marxa de mecanismes de democràcia participativa. 

La formació ha permès constatar la manca de coneixement dels i de les integrants de les IEECAG, del marc legal que les regeix, i principalment de l’enfocament de gènere com a eina de diagnòstic, anàlisi i planificació de polítiques locals d’igualtat, dels mecanismes de democràcia participativa, així com la feble representació de les dones en aquestes instàncies, totes presidides per homes a l’excepció de Marràqueix, Ouarzazate i Tetouan. Així doncs, es posa de manifest que cal continuar reforçant les capacitats dels i de les integrants d’aquestes instàncies, perquè puguin acomplir el seu rol d’integrar la democràcia participativa i la igualtat de gènere en les polítiques públiques locals, i promoure la representació de les dones en els càrrecs de decisió d’aquestes instàncies, una línia de treball a la qual es donarà continuïtat en la propera fase del projecte. 

Per altra banda, s’han dut a terme activitats de dos dels quatre projectes pilot. En el marc del projecte Hikaya, Cercle de relats contra les violències masclistes, alumnes de la comuna de Yousoufia i el municipi de Vilafranca del Penedès, han redactat els contes per a l’edició d’un llibre que es presentarà en aquest municipi, el pròxim 27 de febrer. Pel que fa al projecte entre agents d’igualtat del districte de Guéliz (Marràqueix), i la Brigada Lila del municipi de Santa Coloma de Gramenet, s’ha dut a terme una trobada virtual de reflexió i tancament del projecte, on s’ha destacat el fort compromís de les joves en les accions del projecte i la voluntat de donar-li continuïtat.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat