Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2023 - #86

#InfoDayEs URBACT a Vic

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Els dies 8 i 9 de febrer, el punt de contacte URBACT Espanya, amb l’Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona, ha organitzat la jornada del programa URBACT #InfodayES.

Els dies 8 i 9 de febrer, el punt de contacte URBACT Espanya, conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona, ha organitzat la jornada URBACT #InfodayES dedicada a explicar els detalls de la convocatòria de Xarxes de Planificació d’Accions (Action Planning Networks), que està oberta fins al pròxim 31 de març. 

La jornada, en què han participat unes cent persones, ha comptat amb la participació del Secretariat URBACT, de punts de contacte URBACT d’altres Estats membre i de diverses ciutats europees. Durant la jornada, l’Ajuntament de Vic va presentar el projecte Healthy Cities i l’Ajuntament de Viladecans va presentar el projecte Vilawatt UTM. Al final de la jornada es va fer una visita de camp per conèixer els resultats del projecte Healthy Cities.
Segons el Secretariat del programa, el calendari de les convocatòries previstes és el següent que es preveu pel que fa a les properes convocatòries URBACT:

  • gener–març 2024: Convocatòria per al Mecanisme de Transferència d’Innovació (Innovation Transfer Mechanism).
  • setembre 2024: Convocatòria per a Bones Pràctiques (Good practices).
  • febrer 2025: Convocatòria per Xarxes de Transferència (Transfer Networks).
  • abril-juny 2026: Convocatòria per Xarxes de Planificació d’Accions (Action Planning Networks).

Durant la jornada també s’ha parlat sobre la Iniciativa Urbana Europea (European Urban Initative, EUI). El Secretariat del programa EUI ha explicat que es preveu pels mesos vinents. Al març es preveu l’anunci dels temes de la 2a convocatòria d’Accions Innovadores i el llançament de les Activitats de Desenvolupament de Capacitats (Capacity Building Activities) que es traduirà en la convocatòria de City-to-City Exchanges i Peer Rewviews en el marc del Cities Forum que se celebrarà a Torí els dies 16 i 17 de març. Al maig/juny, s’anunciaran quins han estat els projectes seleccionats de la 1a convocatòria (que va tancar el passat 19 de gener) i el llançament de la 2a convocatòria d’Accions Innovadores, que es preveu que estigui oberta fins al setembre. Entre juny i agost, es preveu celebrar seminaris per als sol·licitants. Posteriorment, a finals de 2023, hi haurà la 3a convocatòria d'Accions Innovadores i el primer trimestre de 2024, la 4a convocatòria d'Accions Innovadores.

Pel que fa al Programa Operatiu Regional Espanyol (POPE), el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, ha explicat que les actuacions per a ens local es trobaran a l'objectiu 5. Una Europa més propera a la ciutadania. Tot i que no hi ha data per a les convocatòries, s'ha especificat que es tindrà en compte la tipologia de les ciutats (grans, mitjanes o àrees urbanes funcionals).

[+] Fitxa de la convocatòria
[+] Informació sobre l'Infoday a Vic
[+] Lloc web del programa URBACT
 

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #86 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat