Butlletí #internacionalDiba
Març de 2023 - #87

Esplugues viatja a Brussel·les

Imatge: Diputació de Barcelona-Oficina de Brussel·les

Imatge: Diputació de Barcelona-Oficina de Brussel·les

Els dies 20 i 21 de febrer una delegació política del municipi d’Esplugues de Llobregat, encapçalada per la seva alcaldessa Pilar Díaz, s’ha desplaçat a Brussel·les per identificar nous recursos per a la ciutat.

Els dies 20 i 21 de febrer, una delegació política d’Esplugues de Llobregat encapçalada per la seva alcaldessa Pilar Díaz i els tinents d’alcaldia Eduard Sanz, Sara Forgas i Montse Zamora, s’han desplaçat a Brussel·les per participar en diverses trobades. El dia 20 han assistit a les jornades sobre la cooperació descentralitzada entre la UE i Amèrica Llatina organitzades per la Diputació de Barcelona al Comitè Europeu de les Regions, on l’alcaldessa Pilar Díaz ha fet una ponència sobre el tema. A la tarda s’han reunit amb la responsable del Programa Operatiu Catalunya de la Direcció General de Política regional i urbana de la Comissió Europea i que els ha permès identificar totes les oportunitats de finançament del Fons FEDER del Programa Operatiu Catalunya, que disposarà de 840,5 M€ pel període 2021-2027 i, del programa plurirregional que distribuirà un 8% dels recursos FEDER a escala nacional.

L'endemà la delegació ha visitat el Parlament Europeu i s’ha reunit amb l’eurodiputat Javi Lopez, president de la Delegació a l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana. El grup ha conegut de primera mà les línies de treball de la futura presidència espanyola de la UE pel que fa a les iniciatives en l’àmbit de la cooperació descentralitzada entre la UE i Amèrica Llatina.

A la tarda els electes d’Esplugues s’han reunit amb un membre del gabinet del president del Comitè Europeu de les Regions, per conèixer millor aquesta institució i els treballs en curs, així com estudiar possibles sinergies i col·laboracions.

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #87 - Març de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat