Butlletí #internacionalDiba
Març de 2023 - #87

Com comuniquem la cooperació

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Una vintena de tècniques i tècnics municipals han participat en el curs Del projecte a la història: com comunicar la cooperació al desenvolupament de manera propera i comprensible, impulsat per l’Oficina de Cooperació de la Diputació.

Tot actor de la cooperació al desenvolupament vol fer arribar el seu missatge a la ciutadania. Però sovint ens costa fer-lo comprensible i generar-hi interès per part dels mitjans de comunicació.
Per això, l’Oficina de Cooperació ha impulsat, enguany, un nou curs Del projecte a la història: com comunicar la cooperació al desenvolupament de manera propera i comprensible, dirigit a tècniques i tècnics municipals de cooperació i comunicació.

Al llarg de tres sessions, la formadora, periodista i comunicadora Montse Santolino, ha identificat les deficiències més comunes que es troben en els materials de comunicació sobre la cooperació municipal, proporcionant consells de millora.

Algunes de les recomanacions més destacades van ser:

  • Acoteu el públic diana de cada acció comunicativa (no es pot arribar a tota la ciutadania alhora)
  • Eviteu fer servir tecnicismes o donar per suposat cap coneixement previ
  • Teniu en compte criteris de noticiabilitat a l’hora de tractar amb el departament de comunicació i/o els mitjans locals
  • Prepareu amb antelació continguts que es puguin vincular amb temes d’actualitat internacional
  • Identifiqueu ‘protagonistes’ que puguin explicar històries de cooperació en primera persona
  • Recolliu materials audiovisuals que ajudin a explicar els resultats dels projectes a posteriori

Els participants en el curs van poder compartir les seves experiències i posar de manifest el potencial de combinar les accions de comunicació al carrer amb la seva difusió a través de les xarxes locals. N’és un bon exemple el cas dels Tòtems (panels informatius amb un especial valor estètic) de Santa Coloma del Gramenet. 

Finalment, es va recordar que les enquestes indiquen que existeix un ampli suport ciutadà per la cooperació al desenvolupament i, per tant, hi ha un gran potencial per comunicar en positiu en aquest àmbit.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #87 - Març de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat