Butlletí #internacionalDiba
Març de 2023 - #87

«The Power of We»

Imatge: @UCLG-CLU/Mark Shardan

Imatge: @UCLG-CLU/Mark Shardan

El Poder de Nosaltres és la força del Moviment municipal per tal d’obrir el camí: desenvolupar el pacte pel futur, la localització de les agendes universals i garantir la prestació dels serveis locals públics per tal d’aconseguir la transformació.

Aquest va ser un dels missatges principals de la vuitena edició del Recés i Campus de CGLU celebrada a Barcelona del 20 al 24 de febrer d’enguany. Aquesta trobada anual que es fa cada darrera setmana de febrer compta sempre amb la participació de més de 200 persones de l'ecosistema de governs locals i regionals de tot el món (persones electes i tècniques, representants de les seccions regionals de CGLU, xarxes internacionals de governs locals, organismes internacionals i acadèmia).

La implementació del Pacte pel Futur que va ser aprovat durant el Congrés Mundial de CGLU (Daejon, octubre de 2022) amb els seus tres eixos -persones, planteta i govern- va ser una de les qüestions principals, tot posant la mirada en la Cimera de Nacions Unides sobre l’estat de l’Agenda 2030 a la tardor a Nova York, així com la Cimera de Nacions Unides sobre el Futur prevista per setembre de 2024.

La Retreat i Campus de CGLU és un espai que permet debatre i aprofundir sobre els reptes de l’organització, definir prioritats, intercanviar a totes les parts interessades i fixar l’agenda de treball de l’any en curs.

La Diputació de Barcelona que és membre actiu de CGLU i que copresideix el Consell Polític sobre «Governança Territorial Multinivell i Finançament Sostenible», va participar en totes les sessions i va ser convidada a formar part de la taula rodona inaugural on es van plantejar quines eren les qüestions claus que havia d’abordar CGLU i els seus membres en el curt termini, com ara les ràpides transformacions i transicions, societats cada cop més diverses i complexes, i les contradiccions dels nostres sistemes socials, econòmics i polítics. La Diputació de Barcelona també va ser convidada a presentar el projecte LocalMed en tant que Local4ActionHUB de CGLU; els Local4ActionHUBs són projectes i idees innovadores desenvolupades per governs locals i regionals que posen les persones i comunitats al centre i contribueixen a l’assoliment dels ODS.

[+] Més informació

Newsletter: #InternacionalDiba
Newsletter number: #87 - Març de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat