Butlletí #internacionalDiba
Març de 2023 - #87

Filosofia per la Pau a Santa Coloma

Imatge: Lliga dels Drets dels Pobles

Imatge: Lliga dels Drets dels Pobles

Un any més, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Lliga dels Drets dels Pobles apropen, mitjançant el XIII Curs de Filosofia per la Pau, noves oportunitats d’aprenentatge i reflexió sobre alguns dels principals reptes que afronta el món. 

El curs es desenvolupa en quatre sessions, les tardes de dimarts del mes de març. En cadascuna d’elles, una persona experta i activista, amb vinculació a la ciutat, tractarà un tema d’actualitat relacionat amb l’Agenda 2030 i els drets humans.
 
Tomás Jiménez Araya, professor del màster de Drets Humans, Democràcia i Globalització (UOC) i exalt funcionari de les Nacions Unides, donà el tret de sortida el 6 de març amb el títol Població i drets humans: mites, fal·làcies i realitats. El programa inclou també una anàlisi crític de l’Agenda 2030 a càrrec de Neus Casajuana Filella a la segona sessió i la presentació Canvi climàtic: com comunicar l'emergència climàtica sense morir en l'intent? d’Anna Pérez Rodríguez, membre de Rebel·lió/Extinció Gramenet. La darrera sessió tracta sobre transició energètica i aborda els continguts, la urgència i també els límits i obstacles a aquest procés.

El curs s’ofereix dos cops l’any, com a espai per aprofundir i reflexionar sobre temàtiques de filosofia, política i societat, des d’una perspectiva de drets humans i la pau. S’adreça a totes les persones interessades en les temàtiques que es tracten, que s’han escollit a partir de les propostes recollides en edicions anteriors.

Els cursos de Filosofia per la Pau formen part del Pla d'Educació per la Pau i la Ciutadania Global 2023 de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí: #InternacionalDiba
Número de butlletí: #87 - Març de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat