Butlletí #internacionalDiba
Març de 2023 - #87

EqualMED: cloenda projecte HIKAYA

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El 27 de febrer ha tingut lloc l’acte públic de cloenda del projecte HIKAYA, Cercle de relats contra les violències masclistes, desenvolupat per l'Ajuntament de Vilafranca i la comuna de Youssoufia, en el marc del projecte EqualMED.

El 27 de febrer al matí, s’ha fet l’acte de reconeixement i cloenda del projecte HIKAYA, Cercle de relats contra les violències masclistes, un projecte pilot de cooperació descentralitzada, desenvolupat pel Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i la comuna marroquina de Youssoufia, en el marc del projecte EqualMED, que implementa l’Institut Marroquí per al Desenvolupament Local (IMADEL), amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

L’acte s’ha realitzat a l’Escorxador i ha comptat amb la presència del regidor de Joventut, Miquel Medialdea, de la tècnica responsable del projecte EqualMED a l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació, Cristina Reyes, i de l’alumnat i tutors de 4t d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals i de l’escola Montagut de Vilafranca.

El projecte HIKAYA neix de diversos intercanvis i sessions de treball políticotècniques entre ambdós municipis, al llarg del 2022. El primer component del projecte va ser una formació, duta a terme amb alumnat de Youssoufia, el passat mes de novembre, sobre prevenció de violències masclistes i la tradició de la HIKAYA (conte, en àrab), una expressió narrativa en forma de conte que es transmet d'una generació a una altra, des de fa segles, a la Plaça Jemaa el Fna (Marràqueix) i a altres places del país. Partint d’aquesta pràctica cultural, el projecte ha volgut donar continuïtat a l’elaboració i narració d’aquests contes, incorporant l’especificitat de la lluita contra les violències de gènere.

Posteriorment, els i les alumnes dels centres educatius de Vilafranca i Youssoufia han fet sessions paral·leles d’escriptura de relats curts, on s’ha incorporat la denúncia de qualsevol mena de violència vers les dones.

Actualment, s’està finalitzant la impressió d’un llibret que conté tots aquests relats en català i en àrab, la portada del qual ha estat dissenyada per alumnes de l’escola d’Art ARSENAL de Vilafranca, i se’n farà difusió com a material de sensibilització, en el marc d’accions d’educació per a la ciutadania global. 

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #87 - Març de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat