Butlletí #internacionalDiba
Març de 2023 - #87

Recomanem

Localitzant els fons Next Generation

Imatge: Informe CIDOB Report #9, 2022

Imatge: Informe CIDOB Report #9, 2022

El Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB) estudia en el seu report núm. 9 Les ciutats i el procés de recuperació a Europa: localitzant els fons Next Generation EU, a través de l’experiència d’Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Finlàndia i Hongria, així com del Regne Unit.

Aquesta publicació analitza, amb una visió de conjunt, la participació de les ciutats europees en els fons Next Generation EU -especialment al Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR)-. Examina com s’ha abordat la participació dels ens locals en el disseny dels plans de recuperació, i com participen en la seva implementació i en el seguiment. 

La publicació destaca que, si bé la majoria de plans nacionals recullen reptes dels governs locals com les energies renovables, l’habitatge, la mobilitat urbana, l’economia circular, etc., hi ha hagut una centralització dels processos de presa de decisions sobre el disseny d’aquests fons, amb una participació limitada de les ciutats -excepte, per exemple, en el cas finlandès-, i hi manquen mecanismes eficients de governança multinivell. En conjunt, en l’informe es presenten diferents recomanacions i aprenentatges clau per ampliar el coneixement i aprofitar les potencialitats de la dimensió urbana en el procés de recuperació ecològica i digital de la Unió Europea. 

Aquest informe representa el primer pas d'un projecte plurianual emmarcat al Programa de Ciutats Globals del CIDOB en col·laboració amb Eurocities i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. L’anàlisi i conclusions de l’informe  formen part d’un esforç més ampli que pretén seguir la implementació del MR en l'àmbit local.

[+] CIDOB Report #9 Las ciudades y el proceso de recuperación en Europa: localizando los fondos Next Generation EU

Boletín: #InternacionalDiba
Número de boletín: #87 - Març de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat