Butlletí #internacionalDiba
Juny de 2023 - #90
Anar a dalt

Formacions de l'Observatori de Cooperació Descentralitzada

#DonesQueTransformen: Nou testimoni

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La iniciativa «Dones que transformen» suma un nou testimoni: l’advocada de l’Associació Irídia i Baula Advocacia, Laura Medina. Dones activistes de la província de Barcelona i del Marroc expliquen la seva lluita compartida, i reptes en la participació política i social, i els riscos i aprenentatges que s'han trobat.

En marxa les 1es xarxes URBACT IV

Imatge: URBACT

Imatge: URBACT

A finals de maig, el programa URBACT IV ha resolt la 1a convocatòria corresponent a les xarxes de Planificació d’Acció Integrada. 5 ens locals de la província hi participaran: Mollet del Vallès, Sabadell, Viladecans, Vilanova i la Geltrú i Creacció (Osona).

Reunió pilotatge xarxa PLATFORMA

Imatge: Xarxa PLATFORMA

Imatge: Xarxa PLATFORMA

La Diputació participa en la reunió de pilotatge de PLATFORMA els dies 22 i 23 de maig a Brussel·les per tal de fer balanç del projecte europeu en curs sobre cooperació descentralitzada i contribuir al diàleg amb la resta de socis sobre el futur de la política de cooperació europea.

Cohesió: Cerca d’històries locals

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

El Comitè Europeu de les Regions obre una convocatòria per recollir històries locals de cohesió per evidenciar-ne el valor afegit des del punt de vista local: casos per il·lustrar el paper fonamental de suport a les estratègies de desenvolupament, i la lluita contra la desigualtat.

XV Premi Antoni Traveria

Imatge: Casa Amèrica Catalunya

Imatge: Casa Amèrica Catalunya

Casa Amèrica Catalunya ha concedit, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Premi Antoni Traveria a la llibertat d’expressió a l’Associació Nacional de Periodistes del Perú per la cobertura informativa de les protestes registrades al país durant els primers mesos d’aquest any.

Viladecans candidata a #EUGreenLeaf

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Viladecans disputarà l’edició 2025 del reconeixement European Green Leaf, atorgat per la Comissió Europea a ciutats petites per reconèixer el seu compromís amb la sostenibilitat i un entorn més saludable. El nom de la població guanyadora se sabrà a principis d’octubre.

Primer Congrés de Joves per la Pau

Imatge: UNIPAU

Imatge: UNIPAU

La 1a edició del Congrés de joves per la Pau - Arcadi Oliveres reflexiona sobre l’assetjament i la diversitat en una jornada celebrada aquest maig a Sant Cugat del Vallès organitzada per UNIPAU amb alumnes de l’institut Leonardo da Vinci i l’escola Avenç de la ciutat.

Divulgació europea als instituts

Imatge: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Imatge: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Amb l’objectiu de sensibilitzar i fer arribar el projecte europeu a la ciutadania, Gavà, Vilanova del Camí, Ullastrell, Matadepera i les Cabanyes han ofert un taller de divulgació europea per a joves a centres educatius, a través del catàleg de serveis de la Diputació.

Presentació virtual dels EDLS 2023

Imatge: PLATFORMA

Imatge: PLATFORMA

El proper dijous 6 de juliol a les 10 h l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona convoca una sessió informativa virtual de presentació de la campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local 2023 per a ens locals. Cal inscripció prèvia.

Iniciativa Urbana Europea

Imatge: Programa EUI

Imatge: Programa EUI

Ja està oberta la segona 2a convocatòria d’Accions Innovadores de la Iniciativa Urbana Europea (EUI-IA) fins al pròxim 5 d’octubre. Està dirigida a autoritats locals i agrupacions i aborda les ciutats verdes, el turisme sostenible i el talent davant la despoblació.

Dia mundial persones refugiades

Imatge: Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Imatge: Ajuntament de Vilafranca del Penedès

El dia 20 de juny se celebra el Dia mundial de les persones refugiades. Són molts els ajuntaments de la província de Barcelona que organitzen activitats aquests dies per reivindicar el dret a l’asil i al refugi, i per evidenciar la riquesa que aporten les persones nouvingudes.

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

Revisió del Marc Financer de la UE

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

El Comitè de les Regions ha adoptat un dictamen sobre la revisió a mitjà termini del Marc Financer Pluriennal per demanar que es tingui en compte la perspectiva local, tot reforçant el rol i capacitats financeres del món local i regional, considerades insuficients actualment.  

Maleta pels Drets humans

Imatge: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Imatge: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat posa en marxa un nou recurs d’Educació per a la ciutadania global adreçat a les escoles de primària de la ciutat amb una selecció de 25 contes amb de guies de lectura especialitzades per apropar els drets humans a les criatures.

Els ODS a Europa: progrés desigual

Imatge: Eurostat

Imatge: Eurostat

Eurostat publica un informe sobre els avenços en la consecució dels ODS a Europa. Aquest progrés és força asimètric: s’ha fet molt en foment de la pau i confiança en les institucions, però hi ha força dubtes en transició verda, gestió de l’aigua o protecció de la biodiversitat. 

Diploma UAB Cultura de Pau

Imatge: UAB.cat

Imatge: UAB.cat

Obert el termini d’inscripció per a la pròxima edició del diploma impartit per l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, que compleix vint-i-cinc anys, dedicat a analitzar l’educació i construcció de la pau, i l’anàlisi dels conflictes armats i altres violències.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat