Butlletí #internacionalDiba
Juliol de 2023 - #91
Anar a dalt

Formacions de l'Observatori de Cooperació Descentralitzada

Curs de Localització d'ODS

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

Fins al 10 de setembre, inscripcions obertes a la 5a edició del curs online Localitzant els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Eines per a la transformació local que ofereix l’Observatori de Cooperació Descentralitzada, juntament amb Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

Curs de Cooperació Descentralitzada

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

Obertes les inscripcions al 18è Curs de Cooperación Descentralizada de l’Observatori fins al 10 de setembre. El curs estrena una millora del mètode d’aprenentatge i la metodologia dels continguts amb materials més interactius i adaptats a les noves tecnologies.

Anar a dalt

Opinió

Imatge: Servei d’Acció Exterior de la Unió Europea Imatge: Servei d’Acció Exterior de la Unió Europea

Imatge: Servei d’Acció Exterior de la Unió Europea

Imatge: Servei d’Acció Exterior de la Unió Europea

Anna Ayuso, investigadora sènior del CIDOB, desgrana en aquest article la importància dels Acords d’associació entre la UE i Amèrica Llatina i Carib: un compromís de les dues regions amb una governança que incorpori al comerç temes clau com el medi ambient o els drets humans. Un avenç en l’harmonització dels estàndards a la regió que pot facilitar la integració regional. 

Presidència espanyola de la UE

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Espanya passa a presidir el Consell de la Unió Europea a partir d’aquest 1 de juliol. Sota el lema «Europa, més a prop», la presidència espanyola vol reforçar la reindustrialització de la UE, la transició verda, la justícia social i econòmica i la unitat europea. 

Fòrum Mundial de Pau a Bogotà

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Una delegació de la Diputació de Barcelona encapçalada per la diputada adjunta a la Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals en funcions, Pilar Díaz, ha participat en el IV Fòrum Mundial de Ciutats i Territoris de Pau celebrat a Bogotà.

Impuls de la participació ciutadana

Imatge: Parlament Europeu

Imatge: Parlament Europeu

Un any abans de les eleccions europees, Brussel·les ha acollit la 14a Conferència Europea de Comunicació. En un context de desinformació creixent i descrèdit institucional, s’apel·la a la confiança i la credibilitat de les autoritats locals per impulsar la participació ciutadana.

Estiu de «Dones que transformen»

Imatge: Ajuntament de Vilafranca i el Penedès

Imatge: Ajuntament de Vilafranca i el Penedès

L’estiu ja és aquí, però la iniciativa Dones que transformen de la Diputació no fa vacances. Casals d’estiu i festes majors d'11 municipis de la província oferiran tallers de teatre per a joves, intervencions de carrer i cinefòrums per desmuntar estereotips de gènere i racistes.

RegHub: Trobada a Polònia

Imatge: Comitè de les Regions de la UE

Imatge: Comitè de les Regions de la UE

Els dies 13 i 14 de juny la Diputació de Barcelona va participar en el segon taller extern de la Xarxa de Centres Regionals per la revisió de la implementació de les polítiques de la Unió Europea del Comitè Europeu de les Regions, que va tenir lloc a Szczecin (Polònia).

Jordània: Final projecte LASERMed

Imatge: MedCities

Imatge: MedCities

Una trobada al municipi jordà d’As-Salt a mitjans de juny ha permès posar punt final a la primera edició del projecte LASERMed (Acció local per a la reactivació socioeconòmica al Mediterrani), executat per la xarxa MedCities amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Repte UE: Ciutats Intel·ligents

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Castelldefels i Sant Cugat del Vallès es troben entre les 64 ciutats seleccionades pel Repte de Ciutats Intel·ligents 23-25 impulsat per la Comissió Europea per a la transició verda i digital a través d’un Pacte Verd Local: competitivitat econòmica, resiliència social i la qualitat de vida.

Xarxa estatal d'ECG

Imatge: AECID

Imatge: AECID

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament ha participat a Madrid a finals de juny a la primera reunió presencial de la xarxa que convoca l’AECID i que reuneix als punts focals en Educació per a la ciutadania global (ECG) de comunitats autònomes i ens locals. 

Comunitat Mediterrània Turisme

Imatge: Community4Tourism

Imatge: Community4Tourism

La Comunitat Mediterrània de Turisme Sostenible ha participat en la Comissió de Desenvolupament Sostenible del Mediterrani de Nacions Unides i als Med Cat Days 2023. A més, la comunitat ha organitzat aquest juliol el seu segon comitè directiu a la Universitat de Tessàlia (Grècia).

Educació per a la ciutadania global

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Tècnics i tècniques de cooperació al desenvolupament s’han reunit a finals de juny per reflexionar sobre com millorar la planificació de l’Educació per a la ciutadania global, en el marc de l’Espai de treball de planificació impulsat per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament. 

Visita de L’H a Brussel·les

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Una delegació tècnica de l’Hospitalet de Llobregat ha viatjat a Brussel·les per donar a conèixer el projecte estratègic de ciutat més important: el Bioclúster d’Innovació i Salut, juntament amb els projectes L’Hospitalet 6.0 i Districte Cultural, amb el suport de la Diputació.

Sensibilització Ciutadania Global

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Aquest mes de juny l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament ha organitzat dues formacions sobre Educació per la ciutadania global: una adreçada a personal de la Diputació de Barcelona i una altra dirigida a personal tècnic dels ens locals.

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

Assemblea digital d’alcaldes/esses

Imatge: Eurocities

Imatge: Eurocities

Sant Boi de Llobregat ha participat aquest juny a Brussel·les a l'Assemblea Digital d'Alcaldes i Alcaldesses Living-in.EU, de la qual l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, n’és copresidenta. La iniciativa impulsa el suport a ciutats europees per accelerar la transformació digital.

Cooperació: l’Acció internacional

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Ja està disponible un nou capítol de la col·lecció de planificació que ofereix l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament amb pautes per alinear les polítiques de cooperació al desenvolupament i d’acció internacional d’un municipi en el procés de planificació. No te’l perdis!

Cooperació ciutats UE - Ucraïna

Imatge: Parlament Europeu

Imatge: Parlament Europeu

El Parlament Europeu presenta un estudi sobre la cooperació de les regions i ciutats de la UE amb els seus socis d’Ucraïna: cal impulsar agermanaments, promoure la cooperació territorial i també abordar de manera adequada el paper dels governs locals en els programes de reconstrucció.

Premi ICIP Construcció de Pau 2023

Imatge: ICIP

Imatge: ICIP

L’ICIP ha atorgat el premi Construcció de Pau 2023 a dues associacions de Bòsnia i Hercegovina de dones víctimes i infants oblidats de la guerra per la seva tasca de denúncia de les violacions com a arma, de lluita contra la impunitat i d’apoderament de víctimes de violència sexual.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat