Butlletí #internacionalDiba
Setembre de 2023 - #92
Anar a dalt

Novetats

Terratrèmol al Marroc

La Diputació de Barcelona expressa les nostres condolences i solidaritat amb el poble marroquí arran del terratrèmol produït amb epicentre a prop de Marràqueix. Tenim especialment presents les comunes membres de la Comunitat EqualMED. La corporació ha participat a la reunió del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència.

Anar a dalt

Opinió

Imatge: Diputació de Barcelona Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La nova diputada responsable de les Relacions Internacionals a la Diputació de Barcelona signa un article d'opinió en què desgrana els reptes d'aquesta àrea competencial i el repte de liderar-la en un context com l'actual. Alhora dona la benvinguda a tots els nous equips dels governs locals que tot just comencen la seva feina i recorda els recursos de suport que ofereix la corporació.

Setmana UE Regions i Ciutats 2023

Imatge: CEPLI i Comitè de les Regions de la UE

Imatge: CEPLI i Comitè de les Regions de la UE

Un taller sobre innovació social de la 21a Setmana UE de Regions i Ciutats, comptarà amb la participació de la Diputació, juntament amb el Departament de l’Aude i la regió de Hannover, membres de la Confederació Europea d’Autoritats Locals Intermèdies.

Associació Nacions Unides Espanya

Imatge: ANUE

Imatge: ANUE

L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya té obertes fins al 30/09 candidatures per al XLIV Premi per la Pau, amb el suport de la Diputació. A més, el 21/09 organitza el seminari Recuperar la Universalitat dels Drets Humans coincidit amb el 75è aniversari de la Declaració.

Nova Bauhaus UE: 6a missió Horizon

Imatge: Web New European Bauhaus

Imatge: Web New European Bauhaus

La Unió Europea proposa una sisena missió Horizon Europe dedicada a la Nova Bauhaus Europea, per tal de reforçar les sinergies entre programes, transformar els barris per millorar-ne la part estètica, així com el seu funcionament sostenible i les seves dinàmiques d’inclusió.

Nova col·laboració amb la FIIAPP

Imatge: FIIAPP

Imatge: FIIAPP

La Fundación Internacional y para Iberoamérica de Administración y Políticas Públicas (FIIAPP) i la Diputació signen un memoràndum d’entesa per treballar conjuntament en matèria de cooperació per a l’enfortiment institucional i de polítiques públiques a Amèrica Llatina. 

Normativa adaptació i resiliència

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Comissió Europea ha adoptat un conjunt de directrius per ajudar els Estats membres a actualitzar i aplicar estratègies, plans i polítiques nacionals d'adaptació globals d'acord amb la Llei Europea del Clima i l'Estratègia de la UE sobre adaptació al canvi climàtic.

Bona pràctica: Espai de treball ECG

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L’Espai de treball i intercanvi d’Educació per a la Ciutadania Global de la Diputació ha vist reconeguda la seva tasca de localització d’ODS i Agenda 2030 com a bona pràctica per part de la FEMP, l’AECID i el govern espanyol en una sessió d’intercanvi a Madrid.

La millor biblioteca del món

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona ha estat coronada com la millor biblioteca pública del món durant el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries a Rotterdam.

Fira ECOSOCIAL a Cardedeu

Imatge: Ajuntament de Cardedeu

Imatge: Ajuntament de Cardedeu

El pròxim dissabte 7 d’octubre se celebrarà a Cardedeu la 6a edició de la Fira Ecosocial, amb activitats per a tots els públics i en especial a públic infantil i familiar. És una activitat de l’ajuntament per promoure l’Educació per a la ciutadania global amb suport de la Diputació.

Continuïtat del projecte LIFE Tritó

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Finalitzat el projecte LIFE Tritó-Montseny, la lluita per aconseguir la preservació d’aquesta espècie continua amb diverses accions per mantenir el cabal ecològic a les rieres del Montseny, com la creació d’un Pla de recuperació, i iniciatives finançades a través de Next Generation EU.

Alcaldes i alcaldesses per la Pau

Imatge: Alcaldes i alcaldesses per la Pau – Capítol europeu

Imatge: Alcaldes i alcaldesses per la Pau – Capítol europeu

La xarxa internacional Alcaldes i alcaldesses per la Pau organitza el pròxim 29 de setembre a les 12 h el seminari virtual Diplomàcia municipal per prevenir l’ús d’armes explosives a ciutats amb el suport de Granollers, que presideix el capítol europeu de la xarxa, i de la Diputació.

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

7è informe Global Taskforce

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

El 7è informe anual de la Global Taskforce de Governs Locals i Regionals titulat Cap a la localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). De l’acció local a l’impacte local recull exemples de la Diputació i de municipis com Terrassa, Manresa o Granollers.

Premi Ciutat Educadora

Imatge: Edcities.org

Imatge: Edcities.org

L'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) ha obert la presentació de candidatures al Premi a bones pràctiques d’Educació en valors. Els eixos són: promoció de valors institucionals, cultura de pau, i cocreació i valors comunitaris. Propostes fins al 17 d’octubre. 

Programes Interreg 23-24

Imatge: Programa Interreg

Imatge: Programa Interreg

Aprofiteu la tardor per preparar les noves convocatòries dels programes de Cooperació Territorial Europea (Interreg). L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional us ofereix un resum de les dates previstes per cada programa. Consulteu-lo a la Guia d’Ajuts UE d’interès local de la Diputació.

Campanya Drets Humans CGLU

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

La Diputació s’ha adherit aquest 2023 a la campanya mundial 10, 100, 1000 Human Rights Cities & Territories by 2030 promoguda per Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). Alhora, fa una crida per tal que els municipis de la província que ho desitgin s’hi uneixin.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat