Butlletí #internacionalDiba
Gener de 2024 - #96
Anar a dalt

Novetats

Catàleg de serveis 2024

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Direcció de Relacions Internacionals ofereix 19 recursos en el marc de Catàleg de serveis per valor de 2 milions d’euros. Es tracta de 7 recursos econòmics, 9 de tècnics i 3 de materials. Els recursos econòmics i part dels materials es poden demanar fins al 8 de febrer.

Banc d’Accions Formatives 2024

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Direcció de Relacions Internacionals us presenta l’oferta formativa 2024 per al personal dels governs locals de la província de Barcelona, que inclou importants novetats tant a l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament com a l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional.

Previsió de convocatòries UE 2024

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional presenta una trentena de convocatòries europees de diferents programes clau d’interès per als ens locals que s’obriran durant 2024. Així podràs conèixer-les i preparar-les amb antelació. No te les perdis!

Reflexió i acció per la pau

Imatge: Il·lustració de Laura Magrinyà

Imatge: Il·lustració de Laura Magrinyà

La província escalfa motors de cara al 30 de gener, quan se celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Ajuntaments i entitats impulsen diverses activitats sobre cultura de pau per commemorar el 75è aniversari de la mort de Gandhi i el 60è de la Marxa sobre Washington.

Participa-hi: Cimera local a Mons!

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

El Comitè Europeu de les Regions ha obert les inscripcions a la Cimera Europea de Regions i Ciutats que se celebrarà el 18 i 19 de març a Mons, Bèlgica. Aquesta reunió de representants s'organitza cada dos anys per debatre els reptes futurs de la UE i les comunitats.

Finalització cursos Observatori

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El passat mes de desembre van finalitzar les edicions dels cursos en línia de l’Observatori de Cooperació Descentralitzada: Especialista en Cooperació descentralitzada i Localitzant els ODS: Eines per a la transformació local, en col·laboració amb CGLU.

COP 28: El rol dels govern locals

Imatge: COP28 UAE

Imatge: COP28 UAE

Els ens locals, a través del Grup de Governs locals i Autoritats Municipals i les xarxes membres, queden inclosos en els procediments i resultats de la COP28: s’evidencia així la rellevància del nivell local i regional, i la cooperació multinivell, per afrontar l’emergència climàtica.

XXV Mes mundial del comerç just

Imatge: LaCoordi

Imatge: LaCoordi

El Mes mundial del Comerç Just se celebra durant el mes de maig per donar a conèixer a la ciutadania que una altra economia és possible, on les persones i el planeta es col·loquen per davant dels beneficis. Una campanya sobre els impactes del nostre consum quotidià.

Erasmus+ Oficina del Pla Jove

Imatge: Projecte Youth monitor

Imatge: Projecte Youth monitor

L’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona participa com a soci en el projecte Monitor de polítiques públiques locals i regionals per a la joventut (Youth Monitor), finançat pel programa Erasmus+, per enfortir el vincle entre política pública i jovent.

Aprovats nous plans de cooperació

Imatge: Ajuntament de Mataró

Imatge: Ajuntament de Mataró

Tres municipis de la província compten amb un nou pla director de cooperació al desenvolupament, elaborat amb el suport de la Diputació, que els permetrà desplegar aquesta política pública de manera estratègica: Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Mataró.

Presidència del Consell UE: Bèlgica

Imatge: Consell de la UE

Imatge: Consell de la UE

Bèlgica ha assumit la presidència Consell de la Unió Europea des de l’1 de gener fins al 30 de juny i la Unió Europea afronta un any ple de reptes i incògnites: entre ells, la defensa de l’estat de dret, la democràcia i la unitat del projecte europeu.

Revista SUD 2023

Imatge: Sindicalistes Solidaris

Imatge: Sindicalistes Solidaris

Ja teniu a la vostra disposició el número 27 de la Revista SUD, que edita la Fundació Josep Comaposada -Sindicalistes Solidaris, amb el suport de la Diputació de Barcelona, dedicada als drets humans, amb motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Manresa: Ciutat europea Esport 2024

Imatge: Ajuntament de Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

Manresa rep la distinció com a ciutat europea de l’esport 2024 atorgada per l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport i reconeix la trajectòria de la ciutat en la promoció de la salut i l’esport, i el foment de la integració social i de l’educació en el respecte.

Ajuts per les ONG de la província

Imatge: ACCD

Imatge: ACCD

Els ajuts, de fins a 25.000 €, poden adreçar-se al funcionament ordinari de l’entitat o a activitats concretes per millorar les capacitats. L’Agència Catalana de Cooperació impulsa aquesta convocatòria, que té obert el termini de sol·licituds fins al 16 de febrer.

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

Cinc mesos per les eleccions europees

Imatge: Parlament Europeu

Imatge: Parlament Europeu

Incloem en el butlletí un apartat dedicat a les eleccions europees per tal de fer-vos arribar recursos, eines i altres documents d’interès per facilitar la tasca d’informació i participació ciutadana de cara als comicis europeus. A cinc mesos de les eleccions europees: què has de saber?

Campanya de Comerç Just a Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa ha impulsat una campanya de comerç just durant la passada temporada de Nadal. Així, ha celebrat el primer aniversari del seu reconeixement com a primera ciutat catalana de comerç just, tot promovent un consum conscient que contribueix a la justícia global.

Informe sobre qualitat de vida

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Quina ciutat d'Europa és la més neta o la més segura? A quina ciutat és fàcil trobar feina o una casa assequible? Quina ciutat té el millor transport públic o la millor qualitat de l'aire? Consulta el darrer Informe sobre la qualitat de vida a les ciutats europees.

Formació docent UNIPAU

Imatge: Unipau

Imatge: Unipau

La convivència a l’aula: Nous reptes en l’educació per construir espais d’escolta, diàleg i consciència amb la diversitat i l’entorn, adreçat a professorat, tindrà lloc els dijous de 15.30 h a 17.30 h, des del 18 de gener al 7 de març al Casal Torreblanca (Sant Cugat del Vallès).

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat