Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2024 - #97
Anar a dalt

Opinió

Imatge: Ajuntament de Masquefa Imatge: Ajuntament de Masquefa

Imatge: Ajuntament de Masquefa

Imatge: Ajuntament de Masquefa

Sovint es pensa que Europa és allò que passa a Brussel·les i que és una qüestió de les grans institucions, estats, regions o ciutats. La realitat, però, és que tots formem la Unió Europea, també els petits municipis. De la mateixa manera que adoptem les normatives i directives, hem de ser agents actius en la construcció de l’espai polític, social, econòmic i cultural comú.

33a Jornada Europea al Parlament

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El Parlament de Catalunya ha acollit la XXXIII Jornada Europea Les eleccions europees i l’ampliació de la UE, organitzada pel Consell Català del Moviment Europeu. Núria Parlon ha reivindicat el paper del món local per apropar el projecte europeu a la ciutadania.

Nou recurs d'assessorament

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Millora l'educació ciutadana global al teu municipi o potencia la comunicació dels projectes de cooperació amb el nou recurs Assessorament en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament que ofereix l’Oficina de cooperació de la Diputació. Sol·licituds obertes!

Oportunitats UE per als ens locals

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona ha participat en la quarta edició del Seminari sobre fons europeus per a ens locals organitzat per Diplocat, ACM i FMC, amb suport de la corporació, amb un taller pràctic durant la sessió de cloenda.

Actors educatius: Diàleg a Madrid

Imatge: Plataforma Movimiento 4.7

Imatge: Plataforma Movimiento 4.7

Diversitat d’actors implicats en la promoció de l’educació per la ciutadania global i el desenvolupament sostenible es van trobar a Madrid el passat gener convocats pel Movimiento 4.7. L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació hi va prendre part.

Implementació Pacte Verd i PAC

Imatge: Comitè de les Regions de la UE

Imatge: Comitè de les Regions de la UE

Publicats els informes de la xarxa local de revisió d’implementació de polítiques del Comitè de les Regions de la UE (RegHub) sobre El Pacte Verd: balanç i perspectives de futur i La dimensió regional dels Plans Nacionals Estratègics de la Política Agrària Comuna (PAC).

Formació al teu ens local

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ofereix tres càpsules formatives en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, que es poden impartir al teu ajuntament o consell comarcal, per reflexionar sobre cooperació descentralitzada i promoure unes polítiques locals compromeses amb el món.

Declaració de Brussel·les

Imatge: Presidència belga de la UE

Imatge: Presidència belga de la UE

Sota els auspicis de la Presidència belga de la Unió Europea, els alcaldes i alcaldesses de grans ciutats europees, juntament amb les principals xarxes de governs locals, signen una declaració sobre el futur de la política urbana ambiciosa i hi plasmen recomanacions finals.

Cooperació: Resiliència forestal

Imatge: Lebanon Biodiversity Conservation

Imatge: Lebanon Biodiversity Conservation

Sabies que la producció d’olis essencials amb espines de pi, o la collita tradicional de pinyons, a més de formar part del patrimoni immaterial mediterrani, contribueixen a la preservació de la biodiversitat? Una iniciativa de l’EFI al Líban amb suport de la Diputació ho evidencia.

La influència del Jovent dins la UE

Imatge: youth.europa.eu

Imatge: youth.europa.eu

El jovent tindrà més influència en les polítiques de la UE. Gràcies als èxits de l'Any Europeu de la Joventut 2022, la Comissió ha anunciat noves accions per donar-los un paper més destacat en les decisions que els afecten: la «verificació juvenil» i la Setmana Europea de la Joventut.

La cooperació davant la sequera

Imatge: campanya Som Aigua

Imatge: campanya Som Aigua

La sequera fa evident la necessitat de treballar els reptes globals des de la corresponsabilitat local. Per això, la Diputació dona suport a projectes d’Educació per a la Ciutadania Global, com la iniciativa Assolint el Dret Humà a l'Aigua i al Sanejament d’ESF, ara en execució.

Eurobaròmetre sobre ajut humanitari

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

L’enquesta sobre l'ajuda humanitària als estats membres de la UE mostra que una gran majoria dels enquestats (91%) creu que és important que la UE financi l'ajut humanitari, que s’hauria de mantenir o augmentar, i que caldria prioritzar-hi assistència sanitària i seguretat alimentària.

Premi Ciutats Educadores

Imatge: Ajuntament de Manresa

Imatge: Ajuntament de Manresa

La 5a edició del premi d’aquesta xarxa internacional de ciutats es dedica a l’educació en valors. Les experiències d’educació per la solidaritat i la ciutadania global presentades per Sant Boi de Llobregat i Manresa han estat seleccionades entre les set finalistes. 

Anar a dalt

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

Anar a dalt

Recomanem

4 mesos per les eleccions europees

Imatge: Parlament Europeu

Imatge: Parlament Europeu

No et perdis la nova secció web dedicada a les eleccions europees per tal de fer-vos arribar recursos, eines i altres documents d’interès per facilitar la tasca d’informació i participació ciutadana de cara als comicis europeus: actes, eines, estudis i recursos pedagògics.

Mapa d’impactes al Sud global

Imatge: LaFede.cat

Imatge: LaFede.cat

La Fede.cat ha presentat recentment aquesta eina per visualitzar els impactes de la transició verda i digital de Barcelona al Sud Global. Els materials es poden descarregar i se sumen als realitzats anteriorment sobre model alimentari, impactes energètics i ambientals. 

Rural Toolkit, la nova eina de la CE

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Rural Toolkit és el nou portal d’informació i cerca en l’àmbit del desenvolupament als territoris rurals elaborada per la Comissió Europea. Recull fons, programes i altres iniciatives de finançament i suport de la UE. T'ho expliquem a la Guia d'Ajuts UE d'interès local.

Anuari 2023 Paradiplomacia.org

Imatge: Paradiplomacia.org

Imatge: Paradiplomacia.org

Paradiplomacia.org, entitat amb qui col·labora la Direcció de Relacions Internacionals, ha publicat el seu Anuari 2023, que recull les conclusions de diferents activitats impulsades per la Diputació de Barcelona i amb participació de l’entitat. Consulta aquesta publicació! 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat