Butlletí EspaiS@lut
Gener 2021 - #102

El Servei de Salut Pública informa

Estudi per millorar la qualitat sanitària de l’aigua de consum humà de Capolat

© Ajuntament de Capolat

© Ajuntament de Capolat

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha prestat suport tècnic a l’Ajuntament de Capolat per la millora sanitària de l’aigua de consum humà de la zona de subministrament denominada Coforb. Concretament s’ha realitzat l’estudi de caracterització geològica, l’anàlisi dels afloraments i la redacció del projecte constructiu d'un nou pou de captació d'aigua.

Actualment, aquesta zona de subministrament del municipi de Capolat s’abasteix d’un petit pantà que provoca anomalies en el nivell de sulfats, episodis reiterats d’incompliments per terbolesa alta i per paràmetres indicadors de contaminació microbiològica. El darrer any també s’han detectat anomalies per la superació del valor paramètric de manganès. Aquesta situació ha obligat a emetre un comunicat als veïns que s’abasteix d’aquesta aigua per informar-los que no poden usar l’aigua per beure ni per preparar aliments.

Per solucionar aquesta problemàtica de salut pública, es va valorar conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el Departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament, que la solució més adequada era la perforació d’un pou per aconseguir una nova captació de millor qualitat.

D’acord amb l’estudi de caracterització geològica i l’anàlisi d’afloraments que s’han dut a terme, en aquesta zona hi ha aigua subterrània de qualitat adequada i es pot construir una nova captació i així obtenir aigua d’abastament sense els problemes de qualitat sanitària que fa anys que afecten als veïns d’aquesta zona de Capolat.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #102 - Gener 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS