Butlletí EspaiS@lut
Gener 2021 - #102

El Servei de Salut Pública informa

Plans locals de salut i participació. Nou quadern

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Un dels pilars clau dels plans locals de salut és la participació. La mobilització del conjunt d’actors institucionals i no institucionals en aquest instrument de planificació municipal contribueix a la millora contínua de les polítiques locals de salut.

La nova publicació “Quadern de participació ciutadana: participació en el disseny, la implementació i avaluació dels plans locals de salut” neix amb la voluntat d’ajudar als ens locals a dotar-se de plans participatius. Aquest quadern està elaborat pel Servei d’Agenda 2030 i Participació de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Servei de Salut Pública i forma part de la col·lecció Quaderns de participació ciutadana.

Aquest material és un complement a la guia “Plans locals de salut i participació. Guia Per incorporar la participació en el disseny, implementació i avaluació dels plans locals de salut”. Recull de manera resumida i àgil alguns aspectes que apareixen a la guia: els beneficis d’incorporar la participació en l’elaboració dels plans locals de salut, el cicle de la participació en aquest tipus de processos, els actors implicats i els criteris per a la selecció d’eines participatives.

Tant aquest quadern com la resta d’eines metodològiques publicades pel Servei de Salut Pública per donar suport als municipis en la planificació, ordenació i coordinació de les actuacions en salut pública a través dels plans locals de salut estan disponibles a https://www.diba.cat/web/salutpublica/planificaciosplocal

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #102 - Gener 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS