Butlletí EspaiS@lut
Febrer 2021 - #103

El Servei de Salut Pública informa

Noves directrius de l’OMS sobre activitat física i hàbits sedentaris

© Shutterstock.com / Ntoumas Antonios

© Shutterstock.com / Ntoumas Antonios

L’activitat física regular és fonamental per prevenir i alleugerir l’impacte de malalties no transmissibles com ara les cardiopaties, diabetis tipus 2 i càncer. També ajuda a reduir els símptomes de la depressió i l'ansietat, a disminuir el deteriorament cognitiu, millorar la memòria i -en general- potenciar la salut cerebral.

Mantenir-se actiu comporta automàticament resultats favorables per a totes les persones, més enllà de la seva edat i capacitats. L’activitat física és clau per a la salut i el benestar.

Les noves directrius (presentades per l’OMS el proppassat mes de novembre) són més concretes i detallades per grups i edats i obren un nou abordament més flexible que contempla ventalls d’activitat que permetin l’adaptació de les persones amb tota la seva diversitat d’edat, gènere, estat físic, estat de salut (malalties cròniques...).

La filosofia que rau rere d’aquestes directrius presenta tota activitat física com a beneficiosa ja sigui al lloc de treball, l’esport, el temps d’oci... i assumint la importància de dur a terme els nostres trasllats i desplaçaments habituals i quotidians fent exercici físic (caminant, en bicicleta, transport actiu no motoritzat...). “Tot moviment compte !” inclosos els que realitzem a la pròpia llar.

Paral·lelament, defineix amb detall aquells tipus d’activitats desaconsellables o manifestament contraproduents segons grups d’edat i pautes habituals de sedentarisme.

El nou plantejament és molt més ambiciós i això ho combina amb una certa flexibilitat per tal d’adaptar-ho a tot tipus de persona i circumstància.

Us engresquem a visitar aquesta pàgina sobre activitat física de l’OMS on trobareu tot un reguitzell de recomanacions detallades i ben diferenciades que inclouen a les persones amb malalties cròniques o amb discapacitat i alerta dels riscos comprovats dels comportaments sedentaris.

https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/physical-activity

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #103 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS