Butlletí EspaiS@lut
Abril 2021 - #105

El Servei de Salut Pública informa

Publicació del Manual d'implementació "Bases per elaborar plans de contingència dels serveis municipals de Salut Pública per fer front a la COVID-19"

© Shutterstock.com / Syda Productions

© Shutterstock.com / Syda Productions

Aquest Manual d’implementació és un document complementari a les Bases per elaborar Plans de contingència dels Serveis municipals de Salut Pública per fer front a la COVID-19.

Bases per elaborar plans de contingència dels serveis municipals de Salut Pública per fer front a la COVID-19. Manual d'implementacióEs tracta d’una eina elaborada amb la voluntat de facilitar l’aplicació pràctica de l’esmentat document de Bases i concretar els aspectes que s’hi aborden d’una manera conceptual o teòrica. En definitiva, pretén ser una guia operativa i concisa per a l’aplicació d’estratègies de contingència que permetin garantir el funcionament operatiu dels serveis municipals de salut pública en la situació d’emergència provocada per la COVID-19 o en altres de similars que es puguin presentar en el futur.

Tots dos documents són fruit d’un procés de reflexió conjunta amb els ajuntaments per poder extreure aprenentatges de la crisi derivada de la COVID-19 i fer passes endavant per guanyar en anticipació, preparació i resiliència davant crisis futures.

A més, en la convocatòria 2021 del Catàleg 2021-2023, la Diputació de Barcelona ha incorporat un nou recurs econòmic per a l’elaboració de plans de contingència. L'objectiu del recurs és ajudar als municipis majors de 10.000 habitants a definir el seu propi Pla de contingència a partir de les directrius recollides al document de bases. Aquest ajut s’ha articulat com un fons de prestació, motiu pel qual la quantitat assignada ha estat notificada a cada ens, una vegada va ser aprovada la distribució per la Junta de Govern de la Diputació el passat 11 de març. Els ajuntaments hauran de tramitar l’acceptació expressa de l’ajut en el termini d’un mes natural des de què van rebre la notificació.

En el cas de municipis menors de 10.000 habitants, els ajuntaments que estiguin interessats en redactar el seu pla de contingència en matèria de Salut Pública, podran demanar aquest suport econòmic a través d’un ofici de l’alcalde o alcaldessa indicant l’import concret sol·licitat i adjuntant pressupost. El suport econòmic es gestionarà com a ajut puntual mitjançant concessió directa.

L’objectiu d’aquests recursos, tècnics i econòmics, és ajudar als ajuntaments a fer front a la pandèmia de la COVID-19, o d’altres que es puguin produir en el futur i ajudin a millorar la seva resiliència per minimitzar els seus efectes, contribuint a la reactivació social dels municipis.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #105 - Abril 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS