Butlletí EspaiS@lut
Abril 2021 - #105

El Servei de Salut Pública informa

Cardedeu, Granollers i Sant Just Desvern coneixen i debaten sobre l’estat de salut de les seves localitats

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Durant el mes de març, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha presentat virtualment els resultats de l’informe d’indicadors de salut local a Cardedeu, Granollers i Sant Just Desvern. En el cas de Sant Just Desvern també es van presentar els resultats de les enquestes d’hàbits de salut realitzades a l’alumnat de 4t d’ESO.

Els tres ajuntaments treballen la salut de manera transversal i en aquest sentit el públic assistent ha estat heterogeni, des de tècnics i electes de diferents serveis dels ajuntaments amb interès per les dades que es presentaven, fins a professionals de l’Institut Català de la Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i les farmàcies del municipi, i representants d’entitats, entre d’altres.

Les presentacions han permès conèixer l’estat de salut de la població, amb la finalitat de detectar problemàtiques, necessitats i desigualtats en salut que ajudaran a establir accions i programes concrets per abordar-les, i especialment, compartir informació i seguir treballant de manera transversal i intersectorial.

Les sessions van concloure amb debats participatius i enriquidors per part dels participants en el que es van ressaltar diferents aspectes: la importància de disposar d’informació en salut, l’agraïment a la Diputació pel suport prestat, la necessitat de continuar amb polítiques de promoció de la salut per afavorir estils de vida saludable, el protagonisme que tenen els determinants de la salut, la importància de considerar la perspectiva de gènere, la necessitat d’avançar en les polítiques d’habitatge, el seguir amb la salut en totes les polítiques i finalment la preocupació que l’actual pandèmia de la COVID-19 pot tenir en la salut i en el conjunt d’indicadors presentats.

En aquest sentit, també es va donar a conèixer el visor de Casos COVID-19 per municipi, una eina que permet conèixer l’afectació i evolució de la pandèmia als diferents municipis de la província.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #105 - Abril 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS