Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

Destacat

Nou format digital de l'exposició “Dona la volta a l’alcohol”

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El passat 28 d’abril es va presentar la versió digitalitzada de l’exposició “Dona la volta a l’alcohol”, del Servei de Salut Pública. La situació que hem estat vivint aquest darrer any, amb la pandèmia a conseqüència de la COVID-19, que encara no ha acabat, ha fet palesa la necessitat de buscar noves maneres d’arribar a la ciutadania. Aquesta circumstància ens ha generat tot un repte, transformar una exposició física en una en format virtual, que esperem aconsegueixi l’objectiu d’arribar així al públic destinatari, els adolescents.

Llegir més.

L’adolescència es caracteritza per una sèrie de canvis tant físics com psicològics i socials. És el moment en que l’entorn proper format pels seus iguals té més influència ja que pensen, senten i es comporten de la mateixa manera. Es poden expressar amb llibertat i troben la comprensió que no els hi donen els adults.

És el moment de construir la seva pròpia identitat però el fet de trobar-se amb un cervell encara en procés de maduració, pot portar a l’adolescent a prendre decisions de manera impulsiva sense mesurar bé les conseqüències com en el cas del consum d’alcohol, moltes vegades amb la finalitat d’encaixar amb el seu grup d’iguals.

L’exposició “Dona la volta a l’alcohol” digitalitzada, al igual que amb el seu format físic, pretén informar de les conseqüències que genera sobre la salut el consum d'alcohol durant l'adolescència. Reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió de grup, retardar l'edat d'inici en el consum i reduir-ne els riscos associats. La podreu trobar al web de salut pública, en obert, per fer-la així accessible a tothom que ho desitgi.

Enllaç a l’exposició virtual

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS