Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

Destacat

Comprometeu-vos a deixar de fumar

© OMS / Getty Images

© OMS / Getty Images

Aquest és el repte que proposa l’OMS, a tot el món, en el Dia Mundial Sense Tabac que se celebra el 31 de maig, aprofitant que la pandèmia de la COVID-19 ha provocat que milions de fumadors es plantegessin la possibilitat de deixar de fumar. 

Llegir més.

Com és ben sabut per tots, el tabac és la primera causa d’invalidesa i mort prematura evitable, crea addicció i deixar de fumar requereix d’un gran compromís personal, sobretot en temps de pandèmia pel gran estrès social, de salut i econòmic que ha generat aquesta situació, tot i així, plantejar-se deixar de fumar sempre serà la decisió més important que una persona fumadora pot prendre per millorar la seva salut i la dels que l’envolten.

I és que deixar de fumar té, sense cap dubte, efectes positius en la salut que van de la millora de la circulació o de la funció pulmonar, a la reducció del risc de patir un ictus, malalties del cor o càncer de pulmó entre d’altres. Per totes aquestes raons i per moltes altres val la pena afrontar aquest repte amb una actitud positiva i ferma en un procés, que tot i que pot ser que no sigui fàcil, si s’utilitzen els diferents recursos disponibles es pot aconseguir.

Durant la pandèmia, tot i que els recursos que s’ofereixen des del món sanitari s’han vist afectats, existeix una voluntat ferma de recuperar, a poc a poc, els nivells de prevenció i ajuda per deixar de fumar per a totes aquelles persones que vulguin iniciar aquest camí.

Entre les accions per commemorar el Dia Mundial Sense Tabac la Diputació de Barcelona, un any més, col·labora activament en l’organització de la vint-i-dosena edició de la Setmana sense fum, que tindrà lloc entre el 25 i el 31 de maig d’enguany, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum, sota el lema: Deixar de fumar, la teva altra vacuna.

A l’igual que en les darreres edicions, al web de la campanya XXII Setmana sense fum es facilita una enquesta, que es pot complimentar fins el dia 5 de maig, a través de la que s’obtindran dades sobre el consum i l’opinió de la població en temes d’actualitat sobre el tabaquisme. A més a més des d’aquest espai web també s’ofereixen idees per organitzar activitats durant la setmana.

Us animem, un cop més, a participar d’aquesta iniciativa de sensibilització, a informar sobre els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut, i a encoratjar a les persones fumadores a agafar el compromís de deixar de fumar i tirar-ho endavant.
 

Enllaç a l’OMS

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS