Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

El Servei de Salut Pública informa

Sabadell, Barberà del Vallès i Ripollet ja disposen de l'"Informe de resultats de l’enquesta d’hàbits relacionats amb la salut a alumnat de 4t d’ESO" i de l’"Informe d’anàlisi de l’evolució temporal"

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha lliurat als municipis de Sabadell, Barberà del Vallès i Ripollet, l’informe de resultats de l’enquesta d’hàbits relacionats amb la salut a alumnat de 4t d’ESO del curs escolar 2020-2021.

En aquestes tres localitats, que l’han fet per segona vegada, també se’ls ha lliurat l’informe d’anàlisi de l’evolució temporal, a Sabadell 2015-2021, Barberà del Vallès 2019-2021 i Ripollet 2018-2021.

En les tres poblacions, l’enquesta que s’ha realitzat per primera vegada en línia, s’ha passat a 32 centres educatius amb un total de 1.633 alumnes enquestats.

Tot i que la realitat dels tres municipis i les dades són diverses entre si, sí que hem observat algunes tendències temporals coincidents quan comparem les respectives dues onades. Cal, això sí, considerar que la pandèmia pot haver jugat un paper important en aquests canvis. Veiem en els tres municipis, com a elements a seguir de prop, una evolució a pitjor estat anímic, menys adherència a la dieta mediterrània i menys interès en rebre informació sobre aspectes relacionats amb la salut. Per contra, com a tendències positives, observem menor freqüència d’oci nocturn i menors consums, tant d’alcohol com de cànnabis.

En particular en l’evolució del tabac observem una tendència a la polarització en els tres municipis: mentre que ara menys joves declaren haver provat alguna vegada el tabac respecte a la primera onada de l’enquesta, veiem que entre els fumadors, molts més joves declaren que fumen ara més que abans de la pandèmia.

Aquest recurs es pot sol·licitar a través del Catàleg de serveis.

Més informació

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS