Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

El Servei de Salut Pública informa

«Cuida’t la salut a través del moviment»: vídeos d’activitat física per a la gent gran

© Shutterstock.com / wavebreakmedia

© Shutterstock.com / wavebreakmedia

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha pronosticat que per al 2050 hi haurà al món més del doble de persones majors de 60 anys que infants menors de 5 anys. Davant d’aquest creixement demogràfic exponencial, l’OMS ha declarat la dècada 2021-2030 com el Decenni de l’Envelliment Saludable. L’objectiu que planteja l’organització als estats membres és treballar globalment per a què les expectatives de tenir una vida saludable d’aquest col·lectiu augmentin al mateix ritme que l’esperança de vida.

L’envelliment saludable consisteix en desenvolupar i mantenir a edats avançades la capacitat funcional que fa possible el benestar de la persona. La capacitat funcional ve determinada, al mateix temps, per la capacitat física i mental de la persona, per l’entorn en el que viu i per la interacció d’ambdós factors.

En aquest sentit i amb l’objectiu de facilitar que la gent gran pugui mantenir-se activa i saludable des de casa, la Gerència de Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona ofereix una sèrie de 10 vídeos d’activitat física amb suport musical de 15 minuts de durada. En aquests, trobareu consells que us ajudaran a vèncer emocions com la por, la tristesa o l’angoixa produïda per la situació actual a través de l’activitat física.

Referències: Pla d’acció per la Dècada de l’envelliment Saludable 2020-2030, consultat a l’abril del 2020.

Enllaç als vídeos.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS