Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

El Servei de Salut Pública informa

ISGlobal i la Diputació de Barcelona renoven el conveni de col·laboració

@ ISGlobal / Diputació de Barcelona

@ ISGlobal / Diputació de Barcelona

L’any 2018, la Diputació de Barcelona i ISGlobal van signar un conveni marc de col·laboració que s’ha anat concretant en diferents acords específics anuals.

La col·laboració entre ambdues institucions té com a objecte traslladar el coneixement científic sobre la relació entre l’entorn urbà i la salut de les persones a l’acció política en el nivell local, per tal de promoure entorns urbans més saludables.

Es tracta, per una banda, de fonamentar, en base a l’evidència científica disponible, algunes de les línies d’actuació que es desenvolupen en el marc del projecte Entorn Urbà i Salut de la Diputació de Barcelona. En base a l’evidència científica, s’estan construint, de forma col·laborativa, eines i metodologies per avançar en la incorporació de la perspectiva salut en les accions de millora de l’entorn urbà i en l’avaluació de les mateixes.

El model de ciutat és considerat un dels principals factors determinants de la salut. Per aquest motiu, i per tal de implementar l’estratègia "Salut a totes les polítiques", promoguda per l'Organització Mundial de la Salut, la Diputació de Barcelona, va impulsar a finals del 2010 el projecte Entorn urbà i salut, amb l’objectiu de fer, dia a dia, ciutats i pobles cada vegada més saludables.

En aquest projecte estan implicades bona part de les àrees de treball de la Diputació de Barcelona (Urbanisme, Habitatge, Esports, Espai Públic, Medi Ambient i Espais Naturals, Convivència i Ciutadania, Salut Pública, ...). A més, al llarg d’aquests més de 10 anys, s’han establert sinèrgies amb la Generalitat, els ajuntaments, Institucions del món acadèmic i científic, i diferents col·lectius professionals.

ISGlobal, és un partner clau per avançar en la implementació del projecte, aportant el coneixement que els seus investigadors generen, i els seus contactes a nivell internacional.

Enguany es donarà continuïtat a la tasca iniciada l’any 2020 pel que fa a la recerca de l’evidència científica que relaciona els diferents elements de l’habitatge amb la salut. En aquest sentit, s’ampliarà la recerca feta fins ara (limitada als elements físics de l’habitatge com a tal) a l’entorn (comunitat i barri). Això permetrà aportar la perspectiva salut al Projecte transformador “Barris i Comunitat. Motor de transformació social” de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.
 

El Prat de Llobregat. © Diputació de Barcelona

El Prat de Llobregat. © Diputació de Barcelona

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS