Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

Espai municipal

El Prat de Llobregat "Una sola salut"

© Ajuntament del Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

A l'abril es va commemorar el Dia Mundial de la Salut amb el lema "Construir un món més just i saludable" amb el qual es pretenia destacar la necessitat de superar les desigualtats en l'àmbit de la salut que la situació d'alerta sanitària de la COVID-19 ha posat de manifest. Aquest any, donada la situació de pandèmia, les activitats s'han traslladat al món digital.

Enguany, com a prova pilot s’ha impartit una sessió online Una sola salut, a càrrec de Yayo Herrero, durant el matí del 28 d'abril, per a l'alumnat de 2n de batxillerat de l'Institut Ribera Baixa. L'objectiu és implementar el projecte a tots els centres educatius de secundària el curs vinent.

A la tarda del mateix dia 28 es va comptar, de nou, amb Yayo Herrero, en una sessió a través de Zoom adreçada a ciutadania en general, i de forma especial a les famílies.

La perspectiva d'Una sola salut (One Health) remarca la necessitat de tenir una perspectiva global i integrada de la salut humana, animal i del medi ambient. Tot i que no és un concepte nou, s'ha posat de manifest la seva utilitat durant el temps de pandèmia.

Yayo Herrero és una coneguda antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista. I una de les investigadores més influents a nivell europeu. És llicenciada en Antropologia Social i Cultural, Enginyera Tècnica Agrícola, diplomada en Educació social i DEA en Ciències de l'Educació. Ha estat coordinadora estatal d'Ecologistes en Acció i ha participat en nombroses iniciatives socials sobre promoció dels Drets Humans i ecologia social.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS