Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

Espai municipal

Setmana de la Salut a Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

© Ajuntament de Pineda de Mar

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut i el Dia Mundial de l’Activitat física, les àrees d’Esports, Joventut i Salut de l’Ajuntament de Pineda de Mar en col·laboració amb l’ABS van proposar diferents activitats de promoció de la salut.

Enguany no es van poder organitzar les caminades o trobades que es venien fent altres anys, i es va haver d'adaptar a una manera diferent de parlar de la salut durant aquella setmana especialment. Gràcies a les xarxes socials es va poder arribar a molta gent i va permetre compartir missatges de prevenció i promoció de la salut com la necessitat de practicar esport o activitat física, les característiques de la dieta mediterrània o la importància de tenir xarxa social. Es van publicar consells durant tota la setmana a través de facebook i de l’Instagram del Salut Jove Pineda. També es van compartir uns vídeos de petit format elaborats pel tècnic de salut de l'ajuntament i per personal sanitari de l’Àrea Bàsica de Salut que es penjaven diàriament. A través d'aquests vídeos es donaven consells de conservació i manipulació dels aliments, cura de les dents i alimentació saludable.

Can Xaubet, l’equipament esportiu municipal, també va fer una proposta d’activitats per aquella setmana.

Amb el col·lectiu de joves es van organitzar dues activitats aquella setmana. El mateix dia 7, a l’Espai Jove , la Gimcana de la Salut amb diferents proves repartides per l’equipament on poder treballar els beneficis i formes de menjar fruita, identificar emocions, el passapalabra de la sexualitat, el joc del mocador amb drogues o el joc del «virus» adaptat. Per grups havien de completar cada una de les proves i en acabar-les tots se’n duien un regal.

El dissabte dia 10, la Tarda d’Esports consistia en posar a l’abast dels joves esports diferents repartits per tot el municipi en places i equipaments municipals dinamitzats per un educador. Els joves s’apuntaven a les activitats que els interessaven més i en grups controlats la podien realitzar durant la tarda de dissabte de forma totalment gratuïta. Crosffit, tir amb arc, volei, zumba o slak-line van ser algunes de les propostes, que en breu es repetiran a petició dels mateixos joves. Berenar saludable i una tarda diferent.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS