Butlletí EspaiS@lut
Maig 2021 - #106

Espai municipal

A Mataró "Fem salut, amb fruites i verdures!"

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

Amb aquest projecte, Mataró se suma a la commemoració de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures declarat per la FAO (Fundació per a l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides), per tal de contribuir a:

  • Conscienciar la ciutadania dels beneficis per a la salut que té el consum de fruites i verdures.
  • Promoure dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats mitjançant el consum de fruites i verdures.
  • Reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures en els sistemes alimentaris de les fruites i les verdures.

En el marc dels programes de promoció d’estils de vida saludable de la Secció de salut, s’han programat diverses accions adreçades a població general i a col·lectius específics, que començaran el proper 27 de maig i s’allargaran durant tot l’any. 

Cicle de xerrades online. S’emetran en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament amb periodicitat mensual, excepte el mes d’octubre que, en celebrar les Jornades de Salut i Alimentació, es realitzaran més sessions.

Les xerrades abordaran temàtiques com: fruites, verdures i salut; seguretat alimentària; vegetarianisme; substàncies bioactives d’aquests aliments; producció hortícola de la nostra zona i afectació del canvi climàtic al conreu del Maresme; informació a les persones consumidores per fer-ne un consum responsable; envasos compostables, entre d’altres.

Es comptarà amb la col·laboració de professionals de la salut (Centres d’Atenció Primària i oficines de farmàcies), representants d’entitats i associacions del territori (ADV Baix Maresme, Escola de natura del Corredor, Natura), professionals del Departament de Salut de la Generalitat i de l’ESCS Blanquerna – URL i personal tècnic de l’Ajuntament (de salut i de consum).

Tallers de cuina. Es gravaran dos tallers prenent com a base aquests ingredients: un sobre Sopes i begudes fredes (estiu) i l’altre sobre Esmorzars divertits i saludables (tardor-hivern). Es difondran a través de les xarxes socials i minisite específic per al projecte.

Receptari Memòria culinària amb fruites i verdures. Recull de receptes i elaboració de document digital, a càrrec de persones usuàries dels casals de gent gran.

Tallers Cuina sense pares. Al llarg de l’any es duran a terme les 12 sessions presencials d’aquests tallers que ens ofereix la Diputació de Barcelona.

Visites a pagès. S’oferiran visites en petit grup a una producció hortícola de la zona, durant el darrer trimestre de l’any.

El projecte permet, a més a més, vincular-hi altres programes de serveis municipals i/o commemoració de dies mundials: Jornades de salut i alimentació (Dia mundial de l’alimentació), Setmana de prevenció de residus, Dia internacional de la gent gran, Dia mundial de la Seguretat alimentària, entre d’altres.

Enllaç a més informació.

 

Nota: Les activitats presencials queden supeditades a la situació epidemiològica per la COVID-19.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #106 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS