Butlletí EspaiS@lut
Juny 2021 - #107

El Servei de Salut Pública informa

Sessions formatives en línia sobre els mosquits

© Shutterstock.com / frank60

© Shutterstock.com / frank60

La situació provocada per la COVID-19 ha fet aparèixer noves necessitats, la formació contínua dels professionals, sense el contacte directe alumnat/professorat, és un dels reptes que s’han d’afrontar. Per tant, des del Servei de Salut Pública s’han preparat una sèrie de sessions de formació en línia per donar resposta als temes que més preocupen al personal tècnic municipal.

Un problema emergent en salut pública són els mosquits, i no es tracta només de les molèsties ocasionades per les picades, sinó, el fet que en els darrers anys hi ha hagut una creixent presència de casos d'arbovirosis transmeses per mosquits; pràcticament tots han estat importats i causats pels virus del dengue, Chikungunya o Zika. Tot i així, des de l’any 2018 s’ha notificat algun cas autòcton de dengue i recentment, casos del virus del Nil occidental en aus i cavalls.

El conveni de col·laboració entre el Servei de Control de Mosquits (SCM) del Baix Llobregat i el Servei de Salut Pública de Diputació de Barcelona recull aquestes necessitats, i per això, una de les actuacions acordades és la participació dels experts del SCM en 4 videotrobades monogràfiques d’informació i suport al personal tècnic municipal en aquesta matèria.

Aquest cicle de videotrobades s’iniciarà el 16 de juny, de 10 h a 11:30 h, amb la primera sessió que porta per títol: “Els mosquits i les arbovirosis a Catalunya” i continuarà amb el següent calendari:

  • 7 de juliol - Focus urbans de mosquits, embornals i piscines
  • 29 de setembre - Les inspeccions entomològiques a Catalunya
  • 10 novembre - Programes acció comunitària de control de mosquits

Totes elles en horari de 10:00 h. a 11:30 h.

En la primera sessió, a càrrec del Dr. Carles Aranda, responsable de l’Àrea Natural i Rural del SCM, veurem el paper dels mosquits com a transmissors d'aquestes malalties i la situació actual a Catalunya.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #107 - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS